Home Gastenboek Roodbootje Alle andere weken Linke boel
Roodharigen Pieterpad Op straat Filmpjes Bemmel en omstreken
         

Week 53-2015

27-12

Vandaag een begin gemaakt met het opruimen van de zolder. Ik kan nog geen eindresultaat laten zien omdat ik eerst zooi moet wegbrengen naar de kringloop, kraak en dergelijke. Het was nu meer uitzoeken en verplaatsen. En omdat ik zo druk ben komt Margriet mij een bak salade brengen... runderlapje en aardappels die ik zelf nog had erbij en ik heb weer een maaltje. Dat ging er wel in na zo'n dagje.

Tjonge jongen wat kan een mens een troep verzamelen in de loop der jaren.

Top 2000 erbij.

29-12

Yes ! De meuk opgehaald door iemand die er mee op de rommelmarkt gaat staan met koningsdag. Uiteindelijk kom ik er wel van af.

En ik wilde drie zakken naar de kledingcontainer brengen maar die container was weg. Zeker ivm het vuurwerk, dat moet dus even wachten. Ik word iedere dag een beetje blijer met minder spullen.

En het volgende project: Administratie van zo'n 10 jaar uitzoeken.

Eindresultaat: 4 ordners helemaal leeg en eentje 'gevuld' met een paar 'belangrijke' papieren.

30-12

Eindelijk... na ongeveer 10 jaar krijgt mijn Lundia kast een achterwand en wellicht een metamorfose. Daarvoor moest ik triplex platen halen maar die waren niet zomaar voorhanden bij de doe het zelf in die hoogte. De derde winkel had ze gelukkig en ze pastte net in mijn auto. Zondag komt een bevriende collega me helpen en dan moet ik ze wel gebeitst hebben. Dat is dus het project voor vanavond en morgenavond. Lijkt mij een goed bestede oudjaarsavond :)

Dat die kast nooit is omgevallen mag een wondertje heten... Als het klaar is dan laat ik het weer zien. Ook hier ga ik weer opruimen komende dagen. Blij word ik er zeker van.

Minder meuk = meer leuk !

Ik moet binnen beitsen, dat is minder leuk ivm de reuk.... Gelukkig is het nog niet zo koud, dus de ramen kunnen open blijven.

Oliebollen eten en beitsen gaat prima samen! Gekregen van het buurmeisje een eindje verderop. Dank je wel Esmée (en Linda).

Hoppà, morgen lichtjes schuren en de tweede laag erop en klaar. Ik lig goed op schema.

31-12

Hele vroege dienst gedaan. Bij Berry en Henriëtte heerlijke oliebollen en appelflappen gegeten. Thuis gekomen mijn verfkloffie aangetrokken en de achterwanden lichtjes geschuurd en nog een keer gebeitst. Tussendoor warm gegeten. Van buuf Liesbeth een bakje met lekkers gehad. Pot thee erbij en onderwijl nog wat spullen geruimd en naar zolder gebracht. Toen de achterwanden droog waren heb ik ze even naar de bijkeuken gebracht om er toch nog een beetje leuk bij te zitten vanavond. Glaasje port en wat lekkers en ik kwam de sjaal weer tegen die ik met de armen heb gebreid vorig jaar. Maar dat ding was veel te lomp en topzwaar dus die heb ik uitgehaald en ik doe nu een tweede poging maar dan gewoon met breinaalden.

En natuurlijk mijmer je dan een beetje over afgelopen jaar. Over de leuke en minder leuke dingen. Gelukkig waren er genoeg leuke dingen om me aan vast te houden. Leuke vakanties, lieve kinderen en kleinkinderen om me heen. Rosanna die alweer naar school gaat, Revi die inmiddels een paar losse stapjes zet. Fijne vriendinnen die me zo goed hebben gesteund na mijn breuk met Cees en het daarmee gepaarde verdriet. Dat was mijn absolute dieptepunt en mijn innerlijk heeft het er nog steeds wel moeilijk mee. Verstand en gevoel zijn het nu eenmaal niet altijd met elkaar eens. Voor mijzelf weet ik zeker dat ik er alles aan gedaan heb er wat van te maken met hem, maar hij gaf de voorkeur aan meerdere andere dames en ging steeds meer drinken. Daar kan en wil ik niet tegen vechten. Ik hoop dat hij ooit zelf tot het inzicht komt dat drank niks oplost en dat meerdere vrouwen ook niet alles is. Ik zal nooit begrijpen waarom hij me zo moest vernederen daarmee. Iemand die hem goed kent heeft het me proberen uit te leggen. Die zei: 'Cees is een narcist en zal altijd de boel zodanig vertellen/verdraaien dat het nooit zijn schuld of fout is. Nu heb jij het uitgemaakt en kan hij dus zeggen dat hij door jou in de steek gelaten is omdat je het niet meer aan kon maar zonder erbij te vertellen dat hij vreemd ging en alcoholist is. Daarmee houdt hij zichzelf schoon'. Ik denk inderdaad dat het zo is. We gaan naar 2016. Een nieuw jaar waarvan niemand weet wat het zal brengen, maar met nieuwe plannen en wellicht weer nieuwe ervaringen.

 

1-1

Voor iedereen veel gezondheid, liefde, verdraagzaamheid en geluk in 2016 !

Het nieuwe jaar gelijk goed van start gegaan. Eerst de kerstboom en aanverwante spullen opgeruimd. Toen op zolder aan de gang. Besloten om de Lundia stelling verder uit te bouwen met de spullen die ik nog had. Toen Marc gebeld of hij me komt helpen met een stelling in de schuur op te zetten... en daar ging me een beerput open... Wat een zooi! Maar uiteindelijk komt alles goed, zelfs de schuur.

Morgen voor hier nog twee achterwanden halen.

Schrik niet !! Best wel genant eigenlijk....

Die trap die is nooit uit de schuur geweest sinds ik hier woon dus ik zet hem gratis op Facebook... wat denk je? Komt de moeder van mijn buuf hem ophalen. Lachen toch?

Tadadada !! Alles weer onder controle! Alleen nog een stapel (tuin) afvalhout wat ik dan een keer naar de stort moet brengen. (Maar stiekem hoop ik dat iemand het nog komt ophalen voor de allesbrander of voor een klusje).

Minder meuk = meer leuk !

Iemand belangstelling?

2-1

En we ruimen nog even verder op vandaag. Ondertussen nog twee achterwanden gehaald en gebeitst.

Ach dat is oud nieuws, dat weet ik al lang natuurlijk !!

De bijkeuken is aan bod vanmiddag.

Minder meuk = meer leuk !

Deze maar extra goed bewaren, zal nog wel een keer de gemeente moeten bellen het één en ander op te halen. Ik lees ook dat de kartonnen verpakkingen van bv melk en yoghurt bij het plastic afval mogen.