Home Gastenboek Roodbootje Alle andere weken Linke boel
Roodharigen Pieterpad Op straat Filmpjes Bemmel en omstreken
         

Week 52-2018

23-12

Praag.

Vandaag gaan we met een gids de benedenstad verkennen. Erg mooie gebouwen allemaal, je komt ogen te kort. We bezoeken o.a. de Joodse wijk en de beroemde klok met de 12 apostelen. Daarna maken we een boottocht met lunch. Als dat gedaan is hebben we nog wat vrije tijd. Vervolgens gaan we eten om daarna nog een lichttoer door de stad te maken. Een volle dag.

24-12

Vandaag staat de bovenstad met een gids gepland. We gaan naar de burcht en kathedraal en lopen zo naar beneden om bij de oudste brug van Praag "De karelsbrug" uit te komen. Het is vandaag wel extreem druk in de stad omdat dit voor veel Tsjechen zo'n beetje de belangrijkste kerstdag is.

Eén van de wachten bij de burcht. Ze moeten een uur doodstil staan.

Gebrandschilderd glas in de kathedraal.

De bovenste wijzerplaat geeft de uren aan en de onderste de minuten.

Feitelijk is Praag een groot openluchtmuseum. Heeft ook niet geleden onder de tweede wereldoorlog.

25-12

Na het ontbijt verlaten we vandaag de stad voor een rit door het Boheems paradijs. Tussen de middag bij een hotel aan een meer een lunch en verder een easy going dagje.

26-12

Vandaag gaan we naar een glasblazerij/museum. Omdat het kerstmis is wordt er geen glas geblazen vandaag maar je kunt wel het hele museum bekijken. Daarna hebben we een lunch in een voormalige bierbrouwerij. Een erg sfeervolle locatie waar alleen met kaarslicht en her en der een haardvuur de boel wordt verlicht. Het is er dan ook behoorlijk donker. Het eten is er heerlijk en wordt geserveerd aan tafel in tegenstelling tot alle buffetten die we tot nog toe hadden. Daarna brengen we een bezoek aan slot Detenice waar we ontvangen worden met kerstliedjes.

Persoonlijk heb ik niet zoveel met glas maar deze beelden en die van de volgende foto vind ik wel erg mooi.

Maar met dit soort voorwerpen heb ik dus niks... Kunstig gemaakt hoor maar ik zou het niet in huis willen hebben.

Volgens mij was ik een van de weinig met een camera, de rest klikt met de telefoon plaatjes. Lijkt mij niet dat het iets wordt. Dit fotograferen met een camera (en externe flitser) was al een hele klus...

28-12

Met Rosanna (voor het eerst) met de trein naar Utrecht om haar verjaardags-cadeautje te verzilveren. We gaan naar Disney on ice. De voorstelling begint om 11.30 uur. Op het puntje van haar stoel heeft ze zitten genieten van alle schaatsende Disney figuren. Rond 16.00 uur zijn we weer thuis. We drinken thee, spelen een paar potjes pesten en gaan dan samen koken, eten en afwassen. Leuke dag!

Als we eerst ergens wat drinken vertel ik haar eindelijk waar we naar toe gaan.

Snorretje.