Home Gastenboek Roodbootje Alle andere weken Linke boel
Roodharigen Pieterpad Op straat Filmpjes Bemmel en omstreken
         

Week 52-2014

24-12

Kerstavond.

De kinderen en kleinkinderen komen eten. Van de week is er iets gebeurd wat ik vreselijk vind. Alsof we nog geen ellende genoeg hebben gehad dit jaar... De kraamhulp ging op de laatste dag om 13.30 uur weg bij Maud en toen zei ik tegen haar: 'Zal ik Rosanna een poosje meenemen naar Chimpy Champ (een overdekte speeltuin bij haar in het dorp) zodat jij een paar uurtjes kunt gaan liggen?' Dat was goed. Maar ik ben nog geen 10 minuten binnen daar en toen ging het mis op de trampoline. Ik sta er nog geen 50 cm vanaf. Rosanna zit er op en een ander groter kind komt achter mij langs en springt er ook op waardoor zij ten val komt. Huilen, huilen huilen en niet stil te krijgen. In de speeltuin eerst de boel gekoeld want ze wees op pijn bij de knie. Maar dat hielp niet afdoende. Wat volgde was huisarts... poli voor een foto...(en dan hartverscheurend roepen: 'oma jij kan toch wel een foto maken?') ziekenhuis eerste hulp en vervolgens de diagnose scheenbeen net boven de knie gebroken. Mijn hart breekt ik voel me zo schuldig alhoewel ik er echt niets aan kon doen. Ondertussen Erik gebeld die kwam vanuit zijn werk naar het ziekenhuis. Logischerwijs zijn Maud en hij in alle staten, ook van de schrik en de onmacht. Nu heeft ze spalkgips en zit ze in een rolstoeltje waar ze overigens al zeer handig meer rond rijd. Bochtjes maken, voor en achteruit geen enkel probleem. Maar wat voel ik me schuldig.

En hier nog zoals beloofd een paar foto's van vorige week die ik voor het geboortekaartje heb gemaakt. De bovenste twee hebben ze uitgekozen voor het kaartje.

Hij lijkt sprekend op Erik, vooral als hij zijn oogjes open doet.

26-2

Erik en Mathieu hebben op kerstavond een vaste kabel getrokken van de computer naar de radio. De Wi-Fi (en daarmee de Spotify en internetradio) viel steeds weg bij de radio. Vanochtend een mooi klusje om alle kabels en snoeren een beetje te ontwarren en het kastje van de Wi-Fi opgehangen. Zal nog eens een keer een mand met deksel kopen en alle snoeren er in kiepen. Maar eindelijk werkt het feilloos nu.

Internetradio...

èn.... eindelijk zonder uitval of verstoringen... tadadadaaa... tromgeroffel.... Spotify !!!

Het geboortekaartje van Revi.

Op de achterkant staan dan natuurlijk nog de namen van Erik, Maud en Rosanna en het adres maar dat is hier op de site niet van belang.

26-12

Vandaag ben ik uitgenodigd bij Berry en Henriëtte. Zij hebben zo'n twintig mensen uitgenodigd. Een bont gezelschap bestaande uit wat familie, wat vrienden, wat collega's en wat vrienden van de oudste en jongste zoon. De middelste moest werken vandaag en was er dus niet. Ze heeft een viergangen menu samengesteld al waar je naar believen van kunt eten en om beurten helpt er wel iemand mee met de vaat of andere dingetjes. Omdat ze zelf te druk is maak ik de foto's vandaag. Dat is best gewaagd... foto's maken bij een fotograaf.

Mathieu kan als de beste afdrogen... wij hebben, net als Henriëtte, nooit een vaatwasser gehad. Bovendien is afwassen/afdrogen met de hand een zeer gezellige en sociale bezigheid. Ik zou er ook geen willen hebben.

27-12

Vanavond met Anja uit. Dat kreeg ik voor mijn verjaardag van haar.

Heeft Anja een bakje met zelfgemaakte suikervrije chocolade laten staan.... Wat vervelend nou. Is vast niet lang houdbaar.