Home Gastenboek Roodbootje Alle andere weken Linke boel
Roodharigen Pieterpad Op straat Filmpjes Bemmel en omstreken
         

Week 51-2016

Deze ochtend organiseren Marcel en ik voor een aantal collega's een speedcursus fotografie. Nou ja meer credits voor Marcel. Hij heeft de presentatie gemaakt en doet het woord. Ik verricht hand en span diensten met eventuele instellingen/aanwijzigingen bij diverse camera's en ben 'model slachtoffer'.

En 's middags naar kasteel Middachten in kerstsfeer. Helaas mocht je binnen geen foto's maken. Het was erg mooi aangekleed allemaal, leuke kerstmarkt met luxere producten en een mooie lichtshow op de muur van het kasteel. Wel erg druk vandaag natuurlijk en dus ook een tijdje in de rij gestaan voor de lichtshow over de geschiedenis van de bewoners van het kasteel. Maar het was het wachten waard.

19-12

Sinds kort heb ik kennis gemaakt met geocaching. Ik ben twee keer met iemand mee geweest die daar heel bedreven in is. Nu mocht ik van een collega een GPS lenen en vanmorgen heb ik helemaal zelf zo'n cache hier in de buurt gevonden. Erg leuk om te doen. Om je een indicatie te geven waar dus allemaal van die caches verstoppeld liggen een kaartje hier van mijn omgeving. Bij elk gekleurd puntje ligt dus wat. Nou ik kan in de buurt nog wel een poosje vooruit. Maar wereldwijd is dit dus te doen. En ook goed te combineren met fotografie.

Voor meer info: www.geocaching.com

Het is me zowaar gelukt om de betreffende coördinaten in te voeren. Hup op pad! Ben ik al een km op weg bedenk ik me dat ik een pen ben vergeten. Gelukkig stond er ergens onderweg iemand buiten voor haar huis en heb ik een pen gekregen want als je de cache vindt moet je wel je nickname in een logboekje schrijven. Mijn nickname is hier Sontas.

Ik ga met prachtig helder weer weg maar halverwege trekt het helemaal dicht.

Ik heb hem gevonden! Cache heet: Kapel de Heuvel.

22-12

De lunch van vandaag.

23-12

Ik heb mijn gps binnen en die ga ik dus eens uit proberen. Nou moet je echt niet denken dat het een heel makkelijk te leren apparaatje is hoor... Ik moet waarschijnlijk nog wel 30 keer de gebruiksaanwijzing lezen. In Pocketpark de Poel (ongeveer 2 km van mijn huis) moet dus een geocache liggen dus ik ga vol goede moed op pad.

Nooit geweten dat hier een parkje was, ik dacht dat het de tuin was van het naast gelegen huis.

De gps leid met naar dit plekje. In de beschrijving stond dat je goed moest zoeken bij een boom.

Ik laat de camera en de gps liggen voor ik met gevaar voor eigen leven de spekgladde stenen en het bruggetje over klauter want ik zie mezelf wel in het water belanden. Ik zoek en zoek... bij de boom, eromheen en onder de vlonders maar ik vind niks. Balen hoor. Nou stond er al in de beschrijving dat de coördinaten niet helemaal goed gepeild waren. Dus met andere woorden er kan wel een afwijking inzitten tussen de 10 en 30 meter. Nou dan kan hij dus in het hele parkje liggen. Niet gevonden helaas.