Home Gastenboek Roodbootje Alle andere weken Linke boel
Roodharigen Pieterpad Op straat Filmpjes Bemmel en omstreken
         

Week 49-2016

Voorgaande dagen in Drenthe

4-12

63 km.

Dit is ijs, heel mooi van fijne draadjes. Nog nooit eerder gezien.

Boomkroonpad.

Prachtige zonnestralen overal door de bomen.

Orvelte.

En weer bijna terug bij het huisje in Borger.

5-12

Alweer een mooie dag!

59 km.

En weer even experimenteren.

Het heerlijk avondje.

6-12

65 km.

Laatste fietsdagje. Morgen het dorp bekijken, beetje aanlummelen, rommel opruimen, schoonmaken etc. dan nog eten bij Dominque en daarna naar huis.

Assen.

Daar heb je hem, Bartje! Van die bruine bonen... Buiten staat een replika beeld van hem en binnen bij het Drentsch archief staat het originele beeld.

8-12

10-12

Vandaag is er open dag bij de nieuwe windmolens die ze in Oosterhout langs de snelweg A15 hebben gebouwd. Maud en de kinderen ook mee. Revi is er al lang van onder de indruk. Zodra hij ze ziet dan roept hij: "molen draait!" Vandaag zou hij kramp in zijn nek krijgen van het omhoog kijken. We staan drie kwartier in de rij en in de regen om binnenin een kijkje te nemen. Daar is op zich niet zo veel te zien. Je kunt min of meer helemaal naar boven kijken maar er zit wel een kleine lift voor dat zicht omhoog. Daar mochten we niet in want dan staat de rij er volgend jaar kerstmis nog.

Per keer mogen er een stuk of 8 mensen naar binnen, dus dat duurt even. Ondertussen zitten we allemaal fiks onder de blubber.

We zijn aan de beurt!

Beetje lastig te zien. Rechtsonder in beeld het liftje en daar langs-op kun je dus een beetje omhoog kijken.

Verder veel kabels, kasten en een computer. Eén windmolen levert voor ongeveer 1500 huishoudens een jaar stroom.

En thuis maak ik lekker roerbak spruitjes (heel even voorgekookt) met spekjes, uitje, sjalotjes, rozijnen, lepel honing en gebakken aardappeltjes.

En verder een lekkere rustige avond houden. Top 4000 op de radio, kaarsjes aan, verwarming op standje behaaglijk en een pot thee.