Home Gastenboek Roodbootje Alle andere weken Linke boel
Roodharigen Pieterpad Op straat Filmpjes Bemmel en omstreken
         

Week 47-2019

Carolien wilde nieuwe foto's voor haar te vernieuwen website: http://www.fiero-educatie.nl/

20-11

Sinds jaren ga ik het weer eens proberen. Ik vond dat hoekje een beetje kaal. Dus ik heb me weer eens gewaagd aan wat kamerplanten. In het verleden was de plant meestal eerder kapot van mij dan ik van de plant. Eens zien of de wijsheid met de jaren is gekomen en ik ze nu wel in leven kan houden. De potten had ik nog. Het stekje in het middelste van de drie groene potten kreeg ik van Carolien, dat was de eerste aanzet. Volgens de verkoopster hebben ze maar eens in de twee/drie weken water nodig als ze niet boven een verwarming staan. (Dat helpt hoop ik).

23-11

Vandaag op mijn verjaardag mijn eigen gegeven cadeautje geconsumeerd. Een macro fotografie workshop bij LouLou Beavers in de orchidee├źn hoeve in Luttelgeest met de Helios 58 mm F2. Erg leuk! Ooit word ik vrienden met deze lens maar hij vergt heel veel oefening. Er zit een ( productie) nummer in de lens gegrafeerd en de eerste twee cijfers geven volgens LouLou het jaartal aan waarin de lens is gebouwd. Bij mij is dat dat dus 47 (dat wil dus zeggen 1947). Een heel oud lensje dus. Inmiddels heb ik er twee van. De andere is een 58 mm 44-2 uit 1974. Een jonkie dus. Bij deze is het diafragma traploos instelbaar. Ik heb er een set tussenringen bij gekocht wat er voor voor zorgt dat je nog dichterbij kunt fotograferen wat het overigens ook weer iets lastiger maakt want de scherptediepte met open diafragma (F2) is echt mm werk. Het ware schilderachtige karakter van deze lens zie je vooral bij open diafragma F2. Mooi, mooi!!

De workshop duurde tot ongeveer 15.15 uur. Daarna heb ik nog een drie kwartier rondgelopen met een ander oud lensje: de Cosina 50 mm F 1.8 waarover ik ook zeer tevreden ben. Deze lens heb ik gekregen van een dame uit Nijmegen naar aanleiding van een oproepje in De Gelderlander. Als het zo is dat de eerste twee cijfers bij alle lenzen het bouwjaar aangeeft dan is deze lens van 1992.