Home Gastenboek Roodbootje Alle andere weken Linke boel
  Pieterpad Op straat Filmpjes Bemmel en omstreken
         

Week 47-2012

20-11

Ik mag Mathieu's cameraatje erbij meenemen naar Uganda. Handig voor als ik aan het werk ben en de gewone camera is te groot om mee te nemen. Nou worstel ik even 150 pagina's gebruiksaanwijzing door via het beeldscherm van de pc want een boekje met uitgebreide gebruiksaanwijzing doen ze er vaak niet meer bij als je wat koopt. Er zitten nog heel wat functies op dat kleine ding!

Hier op de M stand met +1 overbelichting.

En dit is 'zandstraal'.

23-11

Vandaag m'n 50e verjaardag. Wat een leuke dag. Ik ben verwend door de kinderen met een overheerlijk ontbijt bij 'Oortjeshekken'. Krijg ontroerende en mooie cadeaus. Bij terugkomst zit de volgende verrassing in de tuin. Dat heeft Maud met Agnes bekokstoofd. Verder komen er vele lieve mensen op visite en word ik erg verwend. En er komt een geheimzinnige Sarah op visite... Wie o wie is dat?? Ik moet er waarschijnlijk een jaar op wachten voor deze persoon zich bekend maakt... Ik heb wel een aantal 'verdachten' op het lijstje... :-) maar weet het niet.

Als ik iets uit de auto wil halen komt er ineens een heuse Sarah aanlopen!!

Rosanna lust alles: taart, tukkies, snert...

Hiep hiep hoera oma Sarah!

Tja, die schoentjes daar liep ik dus op 50 jaar geleden...

Wat ik jullie ook nog trots laat zien zijn de '50 rozen' die Maud gemaakt heeft van herfstbladeren. Zo mooi... Die staan er vast ook nog als ik terug ben uit Uganda. Daar heb je nog eens wat aan. Mooi gedaan Maud!

24-11

Een workshop kinderfotografie PRO (met natuurlijk licht) gedaan bij Laura Vink. Haar kantoor/werkruimte bevindt zich in een oude school. 's Morgens theorie en 's middags komt Bauke, een heus (Belgisch) modelletje, samen met haar moeder. Je kunt aan haar merken dat ze het vaker heeft gedaan. Ze staat keurig stil en kan goed luisteren èn ze vindt het leuk! In de praktijk is dat vaak wel anders natuurlijk. Dan kun je te maken krijgen met nukkige kinderen die niet willen, bemoeizuchtige ouders etc. Ik gebruik vandaag mijn 40 mm pancakelensje. Dit om toch dicht bij het meisje te blijven voor interactie.

De 'shoot' is op het schoolplein. De kunst is om van dit troosteloze verlaten schoolpleintje toch de leukste plekjes te gebruiken.

Hier heb ik haar voor een blauwe deur neer gezet.