Home Gastenboek Roodbootje Alle andere weken Linke boel
Roodharigen Pieterpad Op straat Filmpjes Bemmel en omstreken
         

Week 44

Vervolg Sao Miguel / Azoren.

Wat vooraf ging is te zien in: week 43-2013

27-10

Ook hier hebben ze de klok vanwege de wintertijd een uur terug gezet. We zijn dus te vroeg voor het ontbijt en lopen een stuk door het park van het hotel. Zonder camera helaas, het is een groot en mooi aangelegd park. Het bruine zwembad is er slechts een klein onderdeel van. Het is lekker fris buiten, in de hotelkamer was het erg warm. Het raam kan er maar een kiertje open en de airco hebben we niet onder controle weten te krijgen. Na het ontbijt gaan we op weg naar ons derde en laatste onderkomen. Een klim omhoog gevolgd door een lange afdaling, makkie dus. Ik zie nog net op tijd de naam van het onderkomen staan maar Agnes heeft de vaart erin en rijdt er straal aan voorbij. Ik roep en roep maar het duurt even voor ze me hoort, ze moet dus weer een stuk terug omhoog fietsen. We worden hartelijk ontvangen en ondergebracht in één van de houten bungalows. We fietsen nog even naar het centrum maar helaas is de supermarkt gesloten vanwege balansen. Dan eten we daar maar wat in het restaurant van het winkelcentrum. Een bord eten, een toetje en een blikje drinken voor nog geen 10 euro samen, bizar weinig. Terug bij het huisje bellen we de eigenaar om voor de komende dagen een auto te huren. Zijn vrouw komt mee en tot onze verbazing spreekt ze Nederlands. Ze heeft een Nederlandse moeder! Ze wijst ons op de kaart nog een aantal bezienswaardigheden. De rest van de dag luieren we een beetje, gaan lekker in bad en lezen wat. Uitgaan is hier niet zo aan de orde. Er is hier niet veel en we zitten ook een beetje ver van het centrum af. Zeker geen optie om dat in het donker met de fiets te doen.

De kerken zien er hier allemaal min of meer hetzelfde uit.

Het toetje van € 0,65 ....

In de bungalow. Van alle gemakken voorzien inclusief wifi.

Fruithapje en potje skibbo.

Gevolgd door een biertje en toastje... stond allemaal klaar voor ons!

28-10

Om 9.30 uur wordt de auto (een Skoda Fabia) afgeleverd die we hebben gehuurd voor de rest van de vakantie. (We hebben namelijk 4 dagen extra bij geboekt). Als eerste rijden we naar het grootste kratermeer (Sete Cidades) dat we eigenlijk met de fiets hadden moeten doen. Nou het is achteraf veel beter zo, nu hebben we veel mooier weer en het was echt wel een pittig tochtje geweest op de fiets. Het is er prachtig! Vanaf diverse uitzichtpunten kun je er op kijken. Helemaal boven staat een hotel. Echter helaas helemaal verlaten en leeg gesloopt. Maar een prima locatie om Agnes kennis te laten maken met het fenomeen 'urban' fotografie. Het doet me denken aan Prora op Rügen. Zitten zulk soort dingen bij ons met hoge hekken en prikkeldraad afgesloten, hier kun je er zo in. Laat in de middag rijden we terug naar het huisje en besluiten zelf te koken. Dat wil zeggen Agnes gaat koken omdat ik het rijden voor mijn rekening heb genomen de hele dag. Ik zeg goeie deal!

Sete Cidades.

29-10

Vandaag rijden we naar het kratermeer Lagoa de Fogo. Het is niet zo'n mooi weer, helaas geen zon op het water en er staat een flinke wind. Daarna naar Monumento natural Caldeira Velha. Dat is een soort van openlucht kuuroord met een warmwater-waterval en een aantal baden. Helaas hebben we geen badkleding bij ons. Daarna naar een stuwmeer(tje). Van daaruit naar Ponta Delgada gereden, de grootste plaats van het eiland. Hier hebben we de rest van de middag rond gekeken en zijn we nog gebleven tot het blauwe uurtje. We kopen er in een kaaswinkeltje overheerlijke kaas en wijn van de Azoren en er is een overdekte groenten- en fruitmarkt.

Ponta Delgada.

30-10

Vandaag rijden we naar de oostkust van het eiland. Onderweg stoppen we bij diverse uitkijkpunten. Het is al gelijk heerlijk weer 's morgens en het wordt zeker 27 graden vandaag. Soms is er ook mist of hangen er lage slierten wolken, het weerbeeld kan bij iedere bocht weer anders zijn hier. De kustlijn is grillig, vaak heb je al gelijk metershoge rotsen of er is een keienstrandje. Zeker geen bestemming om urenlang op een handdoekje in het zand (lees: lava) te liggen hier. In het plaatsje Nordeste is een soort van kinder/bejaarden feestje aan de gang met zang en dans. Terug nemen we de gele weg op de kaart die door een beschermd natuurgebied gaat. Dat wordt nog een hele onderneming, het is onverhard en smal en vol scherpe bochten waar je dus niet om heen kunt kijken. Gelukkig komen we geen tegenliggers tegen. Wel een mooi zicht op de Pico da Vara.

Op deze panorama foto kun je goed zien dat het weer hier ineens zomaar anders kan zijn.

31-10

De reis gaat vandaag naar het noordelijk deel van het eiland. We nemen de binnendoor weg tot aan Nordeste (waar we gisteren ook waren). Terug nemen we de snelweg naar Lagoa. Wonderlijk hoe rustig het hier is op de (snel)weg. Die heb je soms helemaal voor je alleen, niemand voor of achter je te zien. In Lagoa parkeren we de auto bij de zee en lopen een beetje rond. Er is hier een oude verlaten fabriek waar je wederom zo in kunt lopen. Tijd voor urban dus. De duiven vliegen ons om de oren hier! Eind van de dag gaan we terug naar het huisje. Tien dagen (plus twee reisdagen) waren precies genoeg om het eiland helemaal te kunnen bekijken. De combinatie van fietsen en een paar dagen een auto huren waren perfect. Morgen weer naar huis.

Lagoa.

Bij bijna alle huizen zitten de meters van water en electriciteit aan de buitenkant van het huis.

De dames willen op de foto.

Een soort van 'kunstwijkje' waar van allerlei stukjes afval kunstwerken, bankjes, vijvers en andere versiersels waren gemaakt.

1-11

Vandaag gaan we weer terug naar huis. Dat betekent alles weer in de koffers zien te krijgen. Eerst een beetje uitslapen. Verder nog een beetje lezen, iets in het gstenboek schrijven en het laatste restje macaroni opeten. O ja en Agnes scheurt mijn shirtje verder aan flarden waar al een gat in zat. Vindt ze leuk... Rond 12.45 uur worden we weer keurig opgehaald en naar het vliegveld gebracht. De terugreis is nog een beetje spannend. Omdat het vliegtuig vanuit Ponta Delgada 45 minuten te laat vertrekt moeten we rennen in Lissabon om de aansluiting te halen naar Schiphol. Net op tijd. Dan moeten we weer doorlopen om op tijd van de vooraf betaalde parkeerplaats te zijn. Gelukkig gaat de slagboom nog omhoog, we zijn toch zeker 4 minuten te laat....