Home Gastenboek Roodbootje Alle andere weken Linke boel
Roodharigen Pieterpad Op straat Filmpjes Bemmel en omstreken
         

Week 42-2020

11-10

Morgen is Rosanna jarig, dan wordt ze alweer negen jaar! Ivm corona had Maud alles keurig geregeld over twee dagen om iedereen om de beurt te laten komen. Helaas had Revi koorts dus het hele feest ging niet door... Zo sneu voor haar. Maar buiten in de tuin op afstand het cadeautje afgeven na mijn werk dat kon nog net. Op school trakteren mag tegenwoordig ook al niet meer. We zijn er nog lang niet vanaf van dat corona.

Ze krijgt van mij een gel plate en wat er zoal bij hoort zodat we hopelijk weer snel samen een dagje kunnen knutselen in haar eigen art journal.

12-10

Dit was een lastige... De Godin Athena.

13-10

Er is weer een persconferentie geweest en we gaan de tweede lockdown in. Althans een grotendeelse lockdown. Horeca en dergelijke moeten weer sluiten, met nog minder mensen bij elkaar zijn, in openbare ruimtes een mondkapje op etc. Dan duik ik er maar helemaal in. Ik bestel de cursus Kaleidoscope van Willowing Arts. Daarin wordt alles over kleuren uitgelegd. Hoe je ze kiest, hoe je ze mengt en natuurlijk een aantal praktijk lessen. Deze workshop duurt vier maanden maar is al begonnen in augustus. Maakt verder niet uit het blijft gewoon in mijn account staan.

Als een van de eerste dingen ga je je eigen kleurenwiel maken. Nou was nog een heel gestruggel...

Een fout gemaakt zoals je ziet met de oranje en de geel/oranje. Dat heb ik wel weer recht gebreid toen ik de andere kleuren ging invullen. Maar het was zeer leerzaam. Met slechts een paar kleuren kun je alle andere kleuren maken. En dan heb ik nog een beetje gesteggeld door een tube neutraal grijze verf te gebruiken maar dat zou je dus kunnen weglaten en daarvoor in de plaats zwart met wit te mengen. Wat voor mij echt een eye-opener was dat je rood beter kunt vervangen door magenta en blauw door cyaan. Voor dat cyaan moest ik dus eerst naar de winkel want die had ik niet.

Maar uiteindelijk staat het dan toch op papier! Nooit opgeven natuurlijk. En eigenlijk erg leuk om mee bezig te zijn. Het is echt spelen met de verf.