Home Gastenboek Roodbootje Alle andere weken Linke boel
Roodharigen Pieterpad Op straat Filmpjes Bemmel en omstreken
         

Week 41-2019

Vervolg reis naar Schotland /Skye.

Wat er vooraf ging.

6-10

We gaan eerst naar de hoofdstad van Skye: Portree. Bekend van zijn gekleurde huisjes aan het haventje. Daarna naar The Old Man of Storr, ook een iconische plek van Skye. Via de noordkant van het eiland rijden we dan weer terug naar onze B&B Skye Lodge in Dunvegan. Overigens een prachtige plek om te logeren.

Onderweg.

Portree.

Een rood bootje. Overigens is het rode bootje waar deze website naar is genoemd ook hier ergens in Schotland gefotografeerd. Ik weet niet meer precies waar dan zou ik eens kunnen gaan kijken of ik hem nog een keer zag.

Bij The old Man of Storr. Een hele klim naar boven maken we. Prachtige vergezichten.

Ze zijn hier trouwens al net zo hyper over het weer als bij ons. Er was hier voor vandaag code geel afgegeven met heel veel regen. Amper een drup gehad de hele dag.

Grappig hè die man die daar op de rots zit

Kijk hem schik hebben!

Ter referentie staan er gelukkig een paar mensen zodat je een idee krijgt hoe enorm groot die stenen zijn.

In het noorden bij het plaatsje Kilmaluag.

7-10

Vandaag zetten we Dunvegan Castle en de Fairy Pools op het programma. Helaas kunnen we niet naar de Fairy Pools tenzij we lieslaarzen hebben of tot onze knieën door het water willen lopen. Jammer! In plaats daarvan rijden we helemaal naar het plaatsje Elgol in het zuiden. De weggetjes worden steeds smaller daar.

Maar eerst het uitzicht vanuit onze kamer. De dag begint overigens met pittige buien maar tegen 11.00 uur klaart het op en blijft het droog de rest van de dag.

In dit kasteel mag je gewoon binnen fotograferen (zonder flits). Er is ook een prachtig aangelegde tuin bij en het ligt mooi aan het water. Misschien aan de buitenkant niet het mooiste kasteel maar van binnen is er genoeg moois te zien.

Hetzelfde raam als hierboven.

Mooie lichtkoepel.

8-10

Vandaag was een behoorlijke reisdag. Dat zou het normaal gesproken niet zo zijn geweest maar de veerboot die we wilden nemen die ging niet vanwege het slechte weer en toen moesten we dus helemaal terug Skye weer over en via de brug het eiland af . Maar uiteindelijk komen we dan toch aan bij onze volgende B&B in Spean Bridge. Het is werkelijk een prachtig oud huis, zo'n 200 jaar oud en ik voel me net een koningin. We rijden nog naar Ford William en daar in een boekwinkel in een fotoboek van Schotland staat een foto van een oude boot op het droge die ik al in meerdere boeken en op internet ben tegen gekomen. Ik vraag terloops aan het meisje in de boekwinkel of zij misschien weet waar die boot ligt. Wat denk je? Ze woont er vlakbij en het is zo'n 4 mijl verderop. Ze legt uit waar en we rijden er naar toe. Komen we tevens nog bij een leuke pub waar we eten kunnen.

Geen veerboot vandaag...

Ford William.

Corpach.

Vannacht slapen we in Spean Lodge B&B. Ik voel me net een koningin. Ik denk dat ik een jonkvrouw of zo ben geweest in mijn vorige leven. Voel me helemaal thuis in dit soort accomodaties. Dit is de gasten woonkamer. De heer des huizes komt regelmatig het vuurtje opstoken in de open haard.

9-10

Na een heerlijk Schots ontbijt verlaten we de mooie B&B Spean Lodge. We hebben een soort van dubbele reis vandaag omdat we toch die mooie route van gisteren willen rijden die we hadden gemist omdat de veerboot niet ging. Eerst naar Glenfinnan. Daar is het mooie spoorviaduct bekend uit de film van Harry Potter. Om 10.45 uur komt daar de stoomtrein overheen. Daarna rijden we naar de witte stranden onder Mallaig. Zelfde weg weer terug (meer wegen zijn er niet). Dan naar Glencoe en net na Altafeadh rechtsaf een klein wit doodlopend weggetje op. Prachtig daar ondanks de vele regen of juist misschien wel door de vele regen. Vervolgens naar Killin waar we overnachten.

Eerst even bij Spean Bridge naar het bekende monument, met als cadeautje de regenboog.

Daar is ie dan! Je kunt met de stoomtrein gaan maar dan zie je de brug niet zo goed en met dit weer last van beslagen ramen. Overigens gaat de regionale trein ook over dit traject (en goedkoper ook nog).

Glencoe.

Killin.

In de plaatselijk pub eten. Lekker bij het haardvuur.

Mocht je nog niet weten waar de uitdrukking Schots en scheef vandaan komt.... Nou die komt dus hier vandaan!

10-10

De rit van vandaag gaat van Killin naar Peebles. In Falkirk bezoeken we The Wheel en de Kelpies.

De eerste mooie ochtendlucht deze vakantie.

Onderweg: Loch Lubnaig.

Standbeeld van Stirling.

Falkirk Wheel. Een lift voor de bootjes die door de schotse kanalen varen. We gaan ook mee met een boot.

We varen door deze tunnel.

En draaien voor het volgende sluisje weer om.

En we zijn weer beneden.

De Kelpies.

Wel jammer dat ze zoiets bij hoogspannings masten bouwen. Want die wil ik dan eigenlijk niet in mijn beeld hebben. Maar ja helaas gaat dat niet anders.

Bij Edinburgh belanden we in de eerste file deze vakantie. Ik vind dat ik ons er goed doorheen loods met het linksrijden. Het gaat slechts één keer een beetje mis met een afslag nemen maar dat lost zich 1 mijl verder weer op.

11-10

Helaas, helaas alweer de laatste dag. Na een fantastisch Schots onbijt rijden we vandaag weer terug naar Newcastle upon Tyne om vanavond weer met de boot terug te varen naar IJmuiden. We bezoeken nog de plaatsjes Melrose en Jedburgh. Rond 15,00/15.30 gaan we dan weer aan boord. Met weemoed neem ik afscheid van het mooie Schotland. Nu links rijden geen probleem meer is om tegen aan te hikken ga ik hopelijk Groot Brittannië nog heel vaak bezoeken.

De abdij in Melrose.

Mooie bushalte borden hier.

Ondanks dat bijna iedereen wel een mobiel heeft staan ze er toch nog wel zo her en der.

Jedburgh.

Oude handwijzer maar wel met Wi-Fi.

12-10

Na een avond/nacht varen (zo'n 14 uur en weinig geslapen) komen we weer aan in IJmuiden en rijden terug naar huis om aansluitend naar de 8e verjaardag van Rosanna te gaan.

Het is wat met die mobieltjes...