Home Gastenboek Roodbootje Alle andere weken Linke boel
  Pieterpad Op straat Filmpjes Bemmel en omstreken
         

Week 39-2013

22-9

Gisteren was ik bij 'De Vergulde Lijst' in Bemmel om een passe-partout op te halen. De eigenaar heeft een grote passie en vakmanschap te bieden. Zijn passe partouts waren al erg mooi maar nu heeft hij een nieuw apparaat wat nog meer mogelijkheden bied.

Zwart met een witte kern.

Wit met een zwarte kern.

Soort van inkeping.

En daar kom ik mede fotoclublid Dave tegen.

22-9

Met Maud en Rosanna naar het Hemmense bos.

Stampen met je voetjes op de houten brug.

23-9

Fietsen met Agnes als voorbereiding op onze a.s. vakantie. We hebben alle bergen in de buurt bedwongen. Dus Beek, Berg en Dal, Groesbeek, Breedeweg etc. De Hortes Arcadia bezocht en lekker gegeten in Nijmegen.

Plaatselijk wordt hier wijn gemaakt.

Heerlijke herfst...

Ai ai... lekke band?? Gelukkig blijkt achteraf van niet. Waarschijnlijk het ventiel niet goed aan gedraaid vanmorgen.

Blond moment met dat oppompen... Teveel venteldop eraf gedraaid. Tja dat pompt echt niet hoor.

Helaas geen macrolens bij me.

En eindelijk eens gekeken waar dat chinese torentje nou staat. Ik zie hem altijd als ik op de Spoorkuil busbaan rij. Hij staat dus op het Bisschop Hamerhuis. (Onderdeel van de HAN).

25-9

Te koop aangeboden: Sigma 105 F2.8 DG Macro objectief voor Pentax en Metz Mecablitz 15 MS-1 Digital macro flitser. Alles in uitstekende staat en compleet. Ik gebruik het te weinig. Bieden vanaf 500 euro.

26-9

Focl clubwedstrijd thema 'verlichting'.

Annette heeft dit jaar de winnende foto gemaakt.

Overigens was dit mijn inzending:

27-9

Vanmiddag met Maud en Rosanna naar Elst om een verjaardags cadeautje voor Rosanna te kopen. Nou ja ze heeft al een fietsstoeltje gehad maar nu nog een binnenkomertje ;) Als Maud even de knutselwinkel in is blijf ik met Rosanna bij de fiets. In nog geen 5 minuten komen er heel wat gezichtsuitdrukkingen langs.

Na het eten even naar de John Frostbrug. Ik hoorde dat ie alleen tijdens deze week (?) rood is uitgelicht aan de onderkant vanwege de Airborne. Normaal gesproken is de kleur blauw. Overigens is hij vanaf de onderkant gezien veel mooier dan wanneer je erover heen rijdt. Ik rij er vele malen per week overheen maar dan zie je dus niks van die verlichting. Ik ben er rond 19.15 uur en de laatste foto is gemaakt rond 20.30 uur.

28-9

Met een aantal leden van Focel fotoclub en mee genomen modellen doen we een portret workshop met bestaand licht op de Posbank. Om de boel een beetje onder controle te krijgen moeten we aan de ene kant de zon diffusen maar aan de andere kant weer op zien te lichten om licht in de ogen te behouden. Daarvoor moeten we dus fiks in de weer met diffuser/reflectieschermen.

Achter de schermen....

Een paar bewerkingen.

En een aantal 'behind the scenes' foto's gemaakt door bovenstaand model © Petra Dijkhuizen.

En tot slot de hele Focel paparazzie om Zoë heen. Wat een voorbeeldige baby, de hele middag geen kick of krimp gegeven! Joyce en Corstian, jullie kunnen trots op haar (gedrag) zijn :) Overigens is er her der der door enkele mede leden een beetje gesteggeld, zij hebben toch hier en daar de flitser gebruikt.