Home Gastenboek Roodbootje Alle andere weken Linke boel
Roodharigen Pieterpad Op straat Filmpjes Bemmel en omstreken
         

Week 38-2016

20-9

Wandelen met Henriëtte door Staddijk en de Hatertse vennen. Nog te vroeg voor paddestoelen en de echte herfstkleuren maar een mooie dag met een heerlijke temperatuur.

24-9

Vandaag de trouwdag van Martin en Nikita. Ze hebben mij gevraagd foto's te maken van het gebeuren erom heen. Een echte fotograaf doet alle officiële dingen. (Gelukkig maar want daar zou ik dus de zenuwen van krijgen). Een geweldig mooie dag met een internationaal gezelschap. Martin komt uit Denemarken en beiden hebben ze veel gereisd en hebben dus vrienden over de hele wereld. Het hele gebeuren duurt zo'n drie dagen maar vandaag is het ja woord.

Martin en Nikita, ik wens jullie heel veel geluk, liefde en gezondheid!

We beginnen met de kapper. En daar gaan diverse dames naar toe.

Bij de kapper wordt tevens het champagne ontbijt genuttigd.

Er is weinig wind dus de Deense en Nederlandse vlag zijn wat moeilijk te zien.

(Ik ben blij dat ik de officiële fotograaf niet ben met dat snoeiharde zonlicht...)

Het diner duurt zo'n vier uur en tussentijds zijn er allerlei speeches en dergelijke. Eén en ander doordrenkt met Deense tradities. Erg leuk. Overigens heb ik geen verkeerd uitzicht tijdens dat diner. Ik zit tegenover deze aardige jongeman uit India.

Bij tijd en wijle moet het bruidspaar op de stoel klimmen en kussen.

Na het diner opent het bruidspaar met een traditionele wals en daarmee is de dansvloer geopend. De omstanders sluiten zich steeds verder om het bruidspaar heen en Martin wordt opgetild. Zijn schoenen worden uitgetrokken en de tenen van zijn sokken worden eruit geknipt. Ook zijn stropdas willen ze te grazen nemen met de schaar maar dat weet hij te voorkomen.