Home Gastenboek Roodbootje Alle andere weken Linke boel
Roodharigen Pieterpad Op straat Filmpjes Bemmel en omstreken
         

Week 36-2020

1-9

Kaart op A4 gemaakt en rozen van bladmuziek voor collega George die ons heeft uitgenodigd voor een barbecue. Die bladmuziek kwam hij ergens onderweg tegen tijdens hun vakantie en omdat ik daarvoor een oproepje had gedaan op facebook heeft hij dat voor me meegebracht.

Nieuwe techniek proberen: afbeelding uit een tijdschrift overbrengen op een kaart met behulp van medium gel. Volgende keer langer laten drogen en misschien met modpogde proberen.

En hem zo verder bewerkt:

2-9

Afdrukken gemaakt met de gel plate. Ook zo leuk om te doen en altijd verrassend wat er zo'n beetje uitkomt.

Laatst bij de kringloop een oud boek gekocht wat ik nu ga gebruiken als een art journal. Ik bewerk de pagina's eerst voor met gesso.

Dan begin ik met de achtergrond die ik laag voor laag opbouw. De lagen laat ik steeds drogen voor ik aan de volgende laag begin, dat duurt gelukkig niet zo lang.

Wat ik een aantal weken nog als mislukt beschouwde maar wel heb bewaard komt nu van pas om de bloemen van de maken. Als je trouwens die spetters aanbrengt dan zit niet alleen je pagina vol spetters.... maar ook mijn crafsheet wat ik eronder heb liggen, mijn bureau, de laptop en ikzelf... (alles voor de 'kunst')

Weer een dagje zoet geweest. Heerlijk tijd nu door de late diensten die ik heb.

5-9

Maud, Rosanna en Revi moeten langzaam aan afscheid gaan nemen van pony Anky en haar veulen Cornelia. De pony was eigendom van de boer waar ze al meer als 20 jaar kind aan huis was. De man is helaas een aantal weken geleden op hoge leeftijd overleden en de pony gaat naar zijn zoon in Wijhe. Niet echt naast de deur. Het afscheid van zowel de boer als de pony valt haar zwaar. De man was toch een beetje haar opa. Zij was beide opa's al op jonge leeftijd kwijt. Ze heeft ook geen afscheid kunnen nemen van de boer vanwege het feit dat hij de laatste weken in een verpleeghuis was opgenomen en ze er niet naar toe mocht voor een bezoekje vanwege corona. Voor haar eigen pony's heeft ze gelukkig nu een andere wei en stalletje gevonden.