Home Gastenboek Roodbootje Alle andere weken Linke boel
Roodharigen Pieterpad Op straat Filmpjes Bemmel en omstreken
         

Week 36-2015

Vervolg vierdaagse fietstrip met Agnes. Wat vooraf ging: week 35-2015

30-8

Driebergen-Kinderdijk-Ridderkerk.

Omdat het nogal hard regent en ik gisteren niet ben geslaagd voor een regenjasje vertrekken we rond 9.30 uur uit Driebergen-Rijsenburg. Gelukkig klaart het al heel snel daarna op en kunnen we weer de jas en lange broek uit. Het is dan wederom een prachtige warme dag.

Tja... en nu? Blijkt dus een gewoon een rondje Fort Jutphaas te zijn.

We hebben er koffie gedronken met een gebakje. (Dat fietsen we er wel weer af...)

Jut en Jul. Hoedje voor de zon, aub niet weer een zonnesteek. En het helpt zeker voor de warmte.

Het is echt een prachtige route vandaag. Die van gisteren ook trouwens.

En dan komt Kinderdijk in zicht, we moeten echter nog wel naar de overkant van het water. Schipper mag ik over varen?

Kinderdijk... een van Nederlands meest bezochte toeristische attracties. Wel een beetje een aanfluiting wat ze met de omgeving hebben gedaan. Ontzettend 'vervuild' met industrieterreinen en hoogspanningsmasten. Je moet dus goed bekijken waar je gaat staan om dat buiten beeld te houden.

Twee meisjes springen vanaf een bruggetje het water in om wat verkoeling te krijgen, het is ook warm vandaag.

Ons logeeradres (ook van vrienden op de fiets) is vanavond in Ridderkerk. Ik heb daar een oom en tante wonen en besluit ze een verrassingsbezoekje te brengen. We drinken er een kop thee en we mogen ook nog mee-eten. Dat is toch hartstikke leuk!

De mevrouw waar we slapen vanavond heeft een huis aan het water. We vertoeven nog een tijdje in haar mooie tuin met uitzicht op Rotterdam. (Foto gemaakt met de Iphone).

En de statistieken van vandaag:

31-8

Na een geweldig ontbijt vertrekken we voor onze volgende bestemming: Den Bosch. Deze dag hebben we de langste afstand te overbruggen. De route is niet overal even duidelijk. Er zijn hier en daar werkzaamheden waardoor we een knooppunt missen en we varen een aantal keren over met een pontje of we gaan via een brug een water over. Zo'n vier (!) km voor onze eindbestemming gaat het los! Een enorme hoosbui vergezeld van onweer en nog steeds geen regenjasje. Alhoewel ik denk dat tegen deze bui geen enkele regenjas is bestand. Gelukkig kunnen we schuilen onder een viaduct. Maar het wordt later en we hebben toch wel een beetje een tijd afgesproken omdat we ook mogen mee-eten dus nadat de ergste onweer voorbij is getrokken fietsen we toch maar verder. We komen zeiknat aan bij ons warmshowers adres. Nou de warme douche was meer dan welkom! Het eten fantastisch en de mensen heel erg aardig. We hebben een leuke avond samen en zien wat foto's van hun fietsreizen. Erg leuk! En weer een aantal dingen bij geleerd.

Ik heb vandaag erg weinig foto's gemaakt, deels omdat we zo'n afstand te overbruggen hadden en deels omdat je soms zo lekker aan het fietsen bent dat je geen zin hebt steeds af te stappen. In Woudrichem eten we een broodje.

Het heeft op veel plaatsen (niet in Ridderkerk waar wij hebben overnacht) erg hard geregend, gehageld en ge-onweerd afgelopen avond/nacht en dat is onderweg goed te zien. Op diverse plaatsen is alles ondergelopen en wordt er gepompt om de boel weer droog te krijgen.

De hoosbui ! Het wordt gewoon donker al is het pas rond 17.00 uur.

1-9

Na een heel goed ontbijt van onze gastheer (de gastvrouw was al werken) vertrekken we richting huis vandaag. Het is een stuk frisser als de andere dagen maar prima fietsweer. In vergelijking met de andere dagen wel meer wind. Maar vandaag hebben we de kortste afstand te overbruggen. Natuurlijk kun je Den Bosch niet uit zonder een Bosche bol te eten bij Bakker de Groot. Daar beginnen we dan ook mee. In Wijchen eten we warm zodat we bij thuiskomst niet gelijk naar de supermarkt hoeven en te koken. In Wijchen slaag ik ook eindelijk voor een lichtgewicht regenjasje! Wat denk je? Blijft het droog nadat ik hem heb gekocht... Net voor Beuningen scheiden zich dan onze wegen. Agnes is dan vlak bij huis en ik fiets door naar Bemmel. Het waren vier heerlijke dagen. Lekker de hele dag buiten en niet weten wat je 's avonds voor een mensen zult ontmoeten om te slapen. Gelukkig waren ze allemaal zeer gastvrij en zijn we goed verzorgd! Voor herhaling vatbaar en misschien in de toekomst wel een keer een nachtje met een tentje erbij. Moeten we natuurlijk ook eens uitproberen.

Het hele jasje kan in zijn eigen jaszak en dan kun je hem vervolgens om je heup knopen.

En de laatste statistieken:

In totaal hebben we 322,8 km gefietst! (Volgens de app).

2-9

Lekker ovenschoteltje gemaakt met zalm/courgette/tomaatjes/uitje/geitenkaas.