Home Gastenboek Roodbootje Alle andere weken Linke boel
Roodharigen Pieterpad Op straat Filmpjes Bemmel en omstreken
         

Week 34-2019

18-8

Fotografica beurs in Doesburg.

Drie lenzen buitgemaakt vandaag. Helaas niet de lens waarmee ik deze foto maakte, die vond ik te duur (€ 80,-)... Maar nu ik de bokeh en de kleuren zie heb ik toch wel een beetje spijt misschien.

En deze foto gemaakt met een voor mij onbeduidend merk (Isconar 135 mm F4) en hij kostte slechts na wat gepingel samen met de bekendere (en op het wensenlijstje staande) Meyer-Optik Görlitz Orestegon 29 mm F 2.8 € 10,- Dus daar kon ik me geen bult aan vallen. En de derde lens die ik kocht stond ook op mijn wensen lijstje: De Pentacon 135 mm F 2.8 Daar heb ik € 25,- aan uitgeven.

Een hoop bokeh voor 5 €.

Even een snel probeersel met de Meyer Optik Görlitz 29 mm F 2.8 Nog geen hoogstandje maar de bokeh is veelbelovend onder betere omstandigheden. Nog wat meer uit proberen als ik iets meer tijd heb.

21-8

Twee collega's attendeerden mij er vandaag op dat ik te zien was geweest in het nieuws van tv Gelderland dus even terug gekeken. Lekker charmant overigens...

Voor wie wil kijken het staat ongeveer bij 9 min 50 sec.

Nieuws tv Gelderland van 18 augustus 2019

21-8

Afgelopen maandag mocht ik nog bij een mevrouw in Nijmegen 4 analoge lenzen ophalen. Drie daarvan pastten zonder adapter op mijn camera, die hadden gewoon een Pentax K vatting. De vierde had dat ook maar daarvoor moet ik even Rita inschakelen want die wilde er dus niet op. Gisteren alle lenzen die ik intussen heb verzameld netjes opgepoetst, van voor- en achterdoppen voorzien en in een koffer gedaan. Vandaag eentje geprobeerd van de mevrouw uit Nijmegen.

De Cosina 50 mm F 1.8

Mijn tante, altijd een geduldig onderwerp. Haarscherp op F 2.8 en genomen met daglicht.

Omgezet naar zwart-wit.

Over de bokeh ben ik het nog niet eens, soms doet hij het verrassend mooi maar hier vind ik hem weer te hoekig. Maar ik ben nog niet uitgeprobeerd.

Maar op deze foto (scherpgesteld op de rand van de tafel) die ik gisteravond binnen even maakte vind ik de bokeh weer helemaal geweldig!

Wordt vervolgd...

22-8

In de breek staat Ira onverwacht voor de deur. Gezellig! Helaas had ik niet al te veel tijd. Volgende keer hopelijk wat meer bijpraten.

23-8

Nog een keer op pad met de Cosina 50 mm F 1.8 en een paar foto's met de kleinste tussenring geprobeerd. Dat is overigens nog een hele uitdaging om ergens iets scherp te krijgen. Die tussenringen zijn niet meer te koop voor Pentax maar Rita had ze dubbel en ik mocht een set overnemen. Ik fiets na het eten een rondje en kom uit bij de moestuinen. Daar zijn wat mensen aan het werk en ik mag rondkijken. Erg leuk om te zien wat er allemaal groeit en bloeit en hoe enthousiast mensen hierover vertellen en me van alles laten zien. En het leuke is dat ik gerust nog eens langs mag komen met mijn camera.

24-8

Ik probeer Mathieu enthousiast te maken voor mijn analoge lenzen en hij heeft een adapter besteld voor zijn camera. (Missie dus min of meer geslaagd). Van mij maakte hij een foto met de Cosina 50 mm F 1.8 en ik van hem. (Tussen haakjes... Zo fijn dat ze weer terug zijn !!)