Home Gastenboek Roodbootje Alle andere weken Linke boel
  Pieterpad Op straat Filmpjes Bemmel en omstreken
         

Week 34-2012

19-8

Skypen/chatten met Mathieu, hij is al een flink eind Frankrijk door. Even overleg plegen omtrent een paar dingetjes die ik wil opsturen naar Selma, zijn tante op Mallorca waar hij naar toe op weg is. Maar we zijn eruit. Hij krijgt een cameraatje van me want die telefoonfoto's zijn maar zo, zo... Zijn enige wensje was er eentje met GPS. Tuurlijk leg ik de lat een klein beetje hoger. Deze is het geworden: Panasonic Lumix DMC-TZ20. Ik hoop dat hij er veel plezier van zal hebben op zijn verdere reis.

En Cees had ook nog wat voor hem... :-) Niet het koffiezetapparaat dat is alleen maar ter referentie hoe groot het dingetje is. En wat is dat nou?

Dit! Handig in- en uitklapbaar nietwaar? De soep mag hij zelf kopen.

22-8

Een paar uitprobeersels met de Lumix die voor Mathieu is. Ik was vooral nieuwsgierig naar de GPS functie voor op Facebook. (Maar daarvoor moet je dan natuurlijk op Facebook kijken).

Even op de zwaan letten want daar is de volgende foto op ingezoomd.

23-8

Vandaag halen Agnes en ik de (eerste) inentingen voor Uganda.

Gele koorts - Hepatitus - DTP.

Ik kijk even de andere kant op. Maar het stelde (tot nog toe) niet zoveel voor. (Die waar ik op sta heeft Agnes natuurlijk gemaakt).

Agnes kan er met eentje minder toe, zij heeft nog iets van een eerdere reis wat haar nog beschermd.

Het 'gele boekje'.

Maud en Rosanna komen op de fiets. Ze loopt al overal langs op!

En busrijden giet ik haar er met de paplepel in... ;-)

25-8

Vanavond het 25 jarige trouwfeest van Bert en Barbara. De opbrengst is ook weer voor ons goede Uganda doel !! Barbara zit bij mij op de fotoclub. (Dat maakt het nog een stukje lastiger ... ) Best een moeilijke flitsklus deze feestzaal. Er is wel een hele mooie sfeer hoor maar donkergrijze/zwarte(!) muren en hoge plafonds. Bij de danszaal snelwisselende verlichting van de disco en glitterbol. Maar ik ga toch alles indirect flitsen met het zwarte foam ding op mijn flitser en een cts gelletje ervoor om die mooie sfeer te behouden. En natuurlijk om slagschaduwen, uitgebleekte gezichten met rode vampierogen en brilreflecties te voorkomen. Ook buiten op het terrasgedeelte is het niet veel beter, donkergrijze luifels. Gelukkig kan ik met m'n K5 hoger in de iso. Dat heb ik ook hard nodig hier.

Willie (midden) ook een lid van de fotoclub en goede vriendin van hen.

De platendraaiers. Nou ja er komt geen vinyl meer aan te pas. Muziek was goed! Beetje jeugdsentiment :-)

Eén van de discjokeys vond dat ik ook op de foto moest... Nou vooruit dan omdat ik kleur met de dame naast mij. Kan ik gelijk even zien in hoeverre die flits eventueel overlast bezorgd. Maar dat doet hij mijn inziens niet of nauwelijks op deze manier.

Hier kun je dus goed zien dat de muren echt zwart zijn. En geloof me, lichte muren zijn een stuk makkelijker.

Ik moet nog eens vragen waar het hier nou om ging... Maar ze stonden dus allemaal naar hun voeten/schoenen te kijken. Wie de makkelijkste zitschoenen heeft soms??

Ik denk dat hij (links) iets op heeft wat hem niet zo goed bekomen is, zo groen...

Zo donker was het dus en dat wil je natuurlijk niet volledig wegflitsen.

Bert en Barbara, jullie kunnen terug kijken op een geslaagd feest en zo te zien gaat het ook samen wel lukken voor de komende 25 jaar!