Home Gastenboek Roodbootje Alle andere weken Linke boel
Roodharigen Pieterpad Op straat Filmpjes Bemmel en omstreken
         

Week 33-2020

9-8

Kamperen in de tuin met Maud, Rosanna en Revi. Het Corona alternatief voor de fietsvakantie met Rosanna. Bij Fred op zolder lag het tentje nog waar Maud en Mathieu in hebben geslapen. Die hebben ze gisteren al opgezet. Het kan allemaal net staan ondanks dat zij een grote tuin hebben. Maar ja daar staat ook nog een groot tuinhuis, een grote trampoline, een klimrek en een dubbele schommel. En de rest is verhard terras. Rosanna slaapt bij mij in de tent en Maud slaapt met Revi in de andere tent. Voor we gaan slapen gaan we ook nog (vallende) sterren kijken. Daarvoor gaan we met z'n vieren languit op de trampoline liggen. En voordat het hele zooitje eindelijk slaapt loopt het al tegen 23.30 uur. Maud heeft de meeste foto's gemaakt. In ieder geval degene waar ik bij op sta.

Ik kom zo'n beetje in de tuin van de buren uit met het voorstukje van de tent.

Het mag gezegd worden: Ondanks alle touwtjes kruislings door elkaar van twee tentjes is er niemand over gestruikeld!!

Ja! Ze kan het nog!! Bedje opblazen met de luchtzak.

Wat wil je nog meer? Tent, zwembad speeltoestellen, koelkast en wc binnen handbereik. TOP camping!!

En behalve tropische temperaturen ook nog tropische planten.

En een koud gember watertje.

En binnen airco.

Revi heeft zijn haar ietsje langer dan anders ik vind het veel mooier, hij heeft iets van slag in zijn dikke haar wat je nu eindelijk gaat zien. Het geeft hem een nog liever koppie.

10-8

De schone slaapster... Daar word ik dan gewoon een beetje verliefd op... op zo'n mooi, lief kind dat zo heerlijk onstspannen ligt te slapen.

Met het gleuid van de telefoon uit gemaakt zodat ze niet wakkker word.

11-8

We lopen een wandeltocht tussen Schaarsbergen en Doorwerth met hotelovernachting. Het is erg warm ondanks dat de tocht veelal door de bossen gaat.

12-8

Omdat het zo vreselijk warm is en we vanaacht erg slecht geslapen hebben vanwege de warmte (geen airco in het hotel) en onweer besluiten we de terugweg een andere keer te gaan wandelen en met de bus terug te gaan. Met mondkapje, bah!

We zijn dus vandaag op tijd terug en we kunnen een dag eerder bij de camping terecht die we eigenlijk vanaf morgen geboekt hebben in Morra (Friesland). Het ligt in het noordoosten van Friesland vlakbij Moddergat en Paessens.

Na het eten even naar het wad bij Moddergat.

Ja, jij bent lekker in de shoarma.... (aldus Paul).

En weer terug op de camping in Morra.

Omdat hier vrijwel geen lichtvervuiling is en er eventueel vallende sterren te zien zijn vanavond ga ik mijn geluk maar eens beproeven om de sterrenhemel te fotograferen. Ik heb één vallende ster gezien. De sterrenhemel is echt indrukwekkend hier vergeleken met bij ons in de buurt. 30 seconden is te lang, dan krijg je al streepjes ipv sterren. De iso moet dus omhoog en de sluitertijd naar zo'n 10 tot 15 seconden. Dat geeft naar mijn idee het beste resultaat. Even de ruis een beetje weghalen in Photoshop, meer heb ik er niet aan gedaan. Ik had niet echt een indrukwekkende voorgrond hier.

20/30 seconden is echt te lang.

13-8

Paar uurtjes naar Dokkum.

Ik zag ze te laat aankomen maar ze had er vier van die kefhondjes in zitten.

14-8

Zwarte Haan.

Ergens onderweg op een industrieterrein kopen we een gasfles en daar staat deze oude Scania. Op zo'n wagen reed mijn vader en wij als kind mochten dan altijd een heel klein stukje op dat voorste "zitje" bij de koplampen gaan zitten en die knots was dan onze versnellingspook.

15-8

Nationaal park Alde Feanen.

Wat eten we vandaag?