Home Gastenboek Roodbootje Alle andere weken Linke boel
Roodharigen Pieterpad Op straat Filmpjes Bemmel en omstreken
         

Week 32-2021

9-8

Het zat even een beetje tegen met de tafel. Ik bleef op de rand waar het frame heeft gezeten een plakkerig geheel houden en moest er uiteindelijk toch met de schuurmachine op om dat weg te krijgen voor ik verder kon. Maar nu is dat weg en inmiddels zit laag 4 erop.

Spijkertjes en krammetjes verdwijnen langzaam aan onder de laklaag.

10-8

Rosanna en ik gaan samen een paar dagen op fiesvakantie. We vertrekken vanuit Oosterhout en de eindbestemming voor de eerste dag is Oosterbeek. Krap 4 km verderop net in Elst gaat het mis. Rosanna komt ten val omdat ze in het gras naast het fietspad komt. Zere pols, heel verdrietig en schrik natuurlijk. Nadat ze is gekalmeerd gaan we weer verder, althans dat is de bedoeling. Heeft ze een lekke band!! Nou geen wonder dat ze ten val kwam. Ze is daardoor natuurlijk uit balans geraakt en kwam daardoor in het gras terecht. We lopen naar van Dam de fietsenmaker en laten de band repareren. Uiteindelijk worden het dus twee nieuwe binnenbanden en een nieuwe voorband want die blijkt vol scheuren te zitten! Of ik maar even bijna 85 euro wil afrekenen. Ik protesteer, die fiets heeft Maud 14 dagen geleden bij hem in de outlet gekocht. In 14 dagen rijdt zo'n kind er geen scheuren in. Dus uiteindelijk betaal ik voor de twee binnenbanden en het uurloon. Mijn vader zei vroeger altijd het is mond open of knip open. Ondertussen doen we een thee en limo aan de overkant van de fietsenmaker. Ik krijg bij mijn thee een klein stukje boterkoek. De ober vindt dat waarschijnlijk toch een beetje sneu voor Rosanna en zegt: als je moeder een stukje koek krijgt lust jij dat ook wel toch? Ik haal voor jou ook een stukje. Je moeder!! Rosanna weet niet goed of ze er nou wel of niet iets van moet zeggen maar ze besluit dat ze er maar niets over gaat zeggen. Ik voel me vereerd (denk ik of misschien toch niet... daar ben ik nog niet uit want ik ben ook zeer trots op mijn oma zijn). We nemen een kijkje bij het colorfields project waar we langs komen. Daarna via het fietspontje naar Oosterbeek. Pfff we hebben het laatste vrije plekje. In Oosterbeek halen we wat boodschapjes voor het eten, een ijsje en een gel creme voor de zere pols. Na het eten maken we nog een klompenpad wandeling en we kijken naar de zonsondergang.

De buren op de camping zijn er niet dus we gebruiken de picknicktafel die daar staat.

Falafel balletjes: Oma wat is dat lekker! Ik heb nog nooit zo'n lekker vlees op! Hahaha ik laat haar maar in die waan want ze is nou niet bepaald een kind wat alles eet. Als ik ga uitleggen dat het op basis van groente is gemaakt zal ze zeker miepen.

De worteltjes koken onderin het pannetje mee met de aardappels.

Tijdens de wandeling vindt ze deze kei leuke kei.

11-8

Dit jaar gaan we voor het eerste ook een keer verkassen zoals het een echte fietsvakantie betaamd. We pakken de boel in als het zo'n beetje opgedroogd is en fietsen naar de volgende camping. We hebben overleg gepleegd en ze wil graag nog een keer naar De Waay in Doornenburg want daar is een zwembad. Doesburg had ze ook goed gevonden maar dat is een beetje ver. Voor de zekerheid bel ik even of er een plekje is. Voor twee nachten kunnen we er blijven.We zetten de tent op bij aankomst, zetten de spullen erin en gaan eerst zwemmen. Bedjes opblazen e.d. komt daarna wel. Na het eten gaan we kijken bij het schatertheater.

Een paar kale papa's zijn de pisang.

12-8

Vandaag weer uitgebreid zwemmen. Een beetje voorzichtig blijft ze wel met haar zere pols maar ze maakt er toch het beste van. Beetje jammer want er is van alles voor de kinderen op deze camping. Veel leuke speelgelegenheden en zo. 's Nachts maakt ze me een keer wakker dat ze zo hard ligt... blijkt het bedje leeg te zijn. Nou dat blaas ik weer op en we slapen weer verder. Oké ik moet het nog wel drie of vier keer opblazen want de tweede lek deze week is een feit. Het gaatje kan ik niet vinden dus ik koop in het campingwinkeltje een bedje van een paar euro wat voor het zwembad is bedoeld voor de laatste nacht. Zij had ook al een mega zwemband gekocht van het zakcentje dus we hebben extra ballast morgen op de fiets. 's Avonds in bed als het te koud en te donker wordt om nog buiten te zitten gaan we nog even lezen in de tent. Na veel vijven en zessen als we ons eindelijk geinstalleerd hebben om te kunnen lezen vraag ik: "Waar is mijn bril nou weer?" Waarop zei droog zegt: "Slaap jij met een bril op dan?"

's Middags fietsen we naar kasteel Doornenburg en daar gaan we urban sketchen. Nog een ijsje en als traktatie een frietje ipv warm eten.

13-8

Vandaag pakken we weer in. We moeten voor 11.00 uur van de camping af zijn en fietsen naar huis. De zwemband en het gekochte bedje zijn het grootste struikelblok bij het inpakken. Die ventielen zijn tegenwoordig een beetje beveiligd zodat de lucht er niet makkelijk uitloopt als het ventiel per ongeluk open gaat in het water. Ik ben er lang mee bezig om de lucht eruit te krijgen. In ieder geval geen optie om een volgende keer als bedje te gebruiken.

Ondanks de zere pols, de lekke band en het lekke bedje hebben we het samen weer leuk gehad. Ik ben trots op haar! En zij heeft geleerd dat er voor ieder probleem een oplossing is.