Home Gastenboek Roodbootje Alle andere weken Linke boel
Roodharigen Pieterpad Op straat Filmpjes Bemmel en omstreken
         

Week 32-2018

Vervolg vakantie en inmiddels zitten we in Duitsland.

Wat er vooraf ging.

5-8

Vandaag hebben we een luie dag bij de tent, lekker lezen en luieren. Er staat een stevige wind, maar gelukkig hebben we een plekje wat de meeste wind tegen houd.

Tussen de middag eten we echte biologische Duitse 'knak'worsten.

6-8

Ook vandaag houden we een luie dag. 's-Middags lopen we een stuk langs het wad.

7-8

Vanmorgen zijn we met de fiets op de boot naar Föhr gegaan. Er zijn een aantal kleine dorpjes maar het is er niet zo gezellig als op onze waddeneilanden. De plaats Wyk, waar je met de boot aan komt is het meeste te doen. Daar is een strand en er zijn winkels en dergelijke. Verder is het eiland behoorlijk leeg met grote stukken leeg land en wat boerderijen. Om 16.30 uur hebben we de boot weer terug. We eten nogmaals bij het hotel voor de camping. En 's avonds lopen we nog even naar het wad voor de zonsondergang.

8-8

Vandaag weer een reis / verkas dag. We rijden naar Müden, zuidelijk van de Lüneburger heide. Inmiddels wordt het wel duidelijk dat we de droogste zomer hebben sinds mensenheugenis. Alles is dor en ook geen bloeiende heide gezien.

9-8

Vandaag hebben we Bergen-Belsen bezocht en daarna zijn we naar Celle gereden. Celle heeft een oud centrum met allemaal vakwerkhuizen. We eten er een late lunch en zijn voor de rest van de dag verzadigd. 's-Avonds gaat het dan toch echt gebeuren! Het gaat regenen en onweren. Niet heel veel, rond 21.00 uur is het al weer droog.

10-8

Vanmorgen eerst lekker rustig aan gedaan, gelezen, paar boodschappen en wat gegeten. Rond 14.00 uur rijden we naar de parkeerplaats in het dorp en lopen een wandeling van zo'n 9 km over kleine struinpaadjes en langs de Örtze.

11-8

Vandaag weer een verkas dag. We rijden naar Hellenthal in de Eifel.

´s Avonds een klein wandelrondje om de camping.

Naar het vervolg van de vakantie.