Home Gastenboek Roodbootje Alle andere weken Linke boel
Roodharigen Pieterpad Op straat Filmpjes Bemmel en omstreken
         

Week 32-2015

Vervolg van de driedaagse fietstocht.

Terug naar de eerste dag op 1-8

2-8

Vandaag fietsen we van Apeldoorn via Deventer naar Lochem waar we onze tweede overnachting hebben afgesproken.

Hier heb ik geen plattegrondje van omdat we onze plannen hebben veranderd en via Deventer zijn gegaan. Daar hebben we koffie/thee gedronken bij Leonie, een vrouw die Agnes kent. Het was overigens keidruk in Deventer want er was boekenmarkt. Ik heb wel een schermafbeelding van het appje wat ik op mijn telefoon heb van de totale afstand die we hebben gefietst.

We zijn nu te gast bij Anne en Sander en de kleine Silke. Zij hebben een prachtig huis met een apart gastenverblijf waar wij slapen. Ze wonen er nog niet zo lang en zijn nog druk aan het klussen. Anne heeft zelf een grote fietstocht gemaakt door Kyrgyz, China en Laos (dat laatste met een vraagteken). Ze wilde toen ook naar Tibet maar dat is niet gelukt. 's Avonds gaan we uit eten in Lochem en de volgende ochtend zien we hen helaas niet meer. Anne is al werken en Sander en de kleine Silke slapen waarschijnlijk een beetje uit want alles is nog in diepe rust als we vertrekken rond 8.30 uur.

We maken ook vandaag weer weinig foto's.

Ergens onderweg is een boer in de weer met zijn hooi en er zitten heel veel ooievaars. Die pikken waarschijnlijk wat op uit dat hooi want zodra de trekker langs is geweest lopen zij daar driftig heen en weer.

3-8

Vandaag de langste rit voor de boeg. Van Lochem fietsen we weer terug naar huis. Het is erg warm vandaag: 30 plus! Ook vandaag nauwelijks gestopt om foto's te maken. Als je eenmaal lekker aan het fietsen bent is het gewoon niet handig om steeds de camera uit en weer in de tas te moeten doen. Misschien is een klein cameraatje achter in het fietstruitje een optie. Maar ook dan moet je steeds stoppen en weer opnieuw lekker op gang komen. In Zutphen drinken we thee/koffie en in Nationaal Park Veluwezoom eten we lekker onze broodjes en ons fruit op. Verder kijken we even rond bij kasteel Roozendaal maar dat is eigenlijk gesloten vandaag. Als we in Arnhem zijn voelt Agnes zich helemaal niet lekker. Ze heeft braakneigingen en is duizelig... Ik denk aan een zonnesteek maar zelf denkt ze dat ze iets heeft gegeten wat niet goed gevallen is. De laatste loodjes van Arnhem naar Bemmel zijn dan ook erg zwaar voor haar. Bij mij thuis ploft ze op de bank neer en weet het eerste uur geen pap te zeggen. Ik haal nog wat te eten in dorp en maak dat klaar. Ze lijkt iets op te knappen na het douchen en eten en wil toch graag nog naar huis fietsen. Onderweg naar huis blijkt ze alsnog alles eruit gegooid te hebben... Vervelende afloop van drie hele leuke dagen.

Omdat we Anne en Xander niet treffen voor we weggaan. Ik zie trouwens nu pas dat Agnes in haar creativiteit de 'n' is vergeten bij bedankt.

Kasteel Roozendaal.

Vlinder op mijn fietszadel. Overigens nog steeds een prima zadel, ik heb nauwelijks of geen zadelpijn gehad.

Het is echt een aanrader om met fietsknopen een route te fietsen. Je komt op wegen waar je met een auto nooit zult komen. Veelal door nationale parken, natuurgebieden en landelijke omgevingen. Je moet wel goed allert blijven op de bordjes. Wij misten er wel eens eentje waardoor we een stukje terug moesten fietsen of de route een beetje hebben aangepast. Er is een app beschikbaar voor de telefoon of i pad (fietsknoop). Daarin geef je het eerste en laatste knooppunt in en de app geeft dan de tussenliggende knooppunten erbij en het aantal kilometers. Je kunt het evt. mailen naar jezelf en uitprinten/opschrijven of op je telefoon bewaren. Erg handig.