Home Gastenboek Roodbootje Alle andere weken Linke boel
Roodharigen Pieterpad Op straat Filmpjes Bemmel en omstreken
         

Week 31-2021

1-8

Onze bevriende collega Eddo wordt deze week 60 en we verrassen hem met een surprise party. Met een hele groep collegiale ezels op pad.

Allemaal hebben we wat gemaakt voor de picknick.

We trotseren een paar regenbuien.

4-8

De wet van aantrekking heeft gewerkt! Bij Henriƫtte zag ik hoe zij een oude werkbank van Berry omtoverde tot een gave werktafel in hun nieuwe huis. Ik was verkocht en ging op zoek, nou eigenlijk heb ik amper gezocht maar vooral rond verteld wat ik zocht. Ik heb het me voorgesteld en ingebeeld. Ik heb gezorgd klaar te zijn voor 'ontvangst' door vast potten hoogglans lak en een kwast in huis te halen en nu is hij er: Mijn nieuwe oude tafel!! Mijn collega Jaap had een andere tafel gekocht en ik heb deze van hem overgenomen. Gisteravond met Berry hem opgehaald en vandaag mee aan de slag. Vele zullen me misschien voor gek verklaren maar ik weet precies hoe ik het wil maken en wat het eindresultaat word. Het blad haal ik los en ik gebruik de kant die nu onderkant is om de nieuwe bovenkant van te maken. En daar ga ik mee aan de slag komende dagen/weken. Lakken, lakken en nog eens lakken, waarschijnlijk wel zo'n negen keer in totaal. Vandaag de eerste werkzaamheden.

Dit is nu de onderkant.

De poten waren al gedemonteerd door collega Jaap.

De bovenkant wordt nu de onderkant. En ik zet de poten er aan. Dat bleek ik achteraf niet helemaal goed te hebben gedaan. Buurman/oud collega Frits helpt me even met omdraaien want dat lukte me niet alleen en hij ziet dat ik de poten niet goed heb gedaan en we herstellen dat nog even.

De opwinding van de eerste laklaag aanbrengen... Ik zie gelijk dat dit is wat ik me had voorgesteld.

Alles blijft zitten... gaten, dutsen, spijkertjes, krammen en alle andere oneffenheden. Ben er nu al blij mee. Wordt vervolgd. Ik denk dat het nog even aanloopt voor hij helemaal af is want ik heb tussendoor ook nog een vakantieweekje waarin ik nog om de beurt met de kleinkinderen op fietsvakantie wil gaan. Beetje afhankelijk van het weer.

5-8

Laklaag 2.

Ik zaL even goed laten zien dat ik werkelijk alles laat zitten wat in het hout zit zoals krammetjes, spijkertjes, gaten, tekst en van allerlei oneffenheden.