Home Gastenboek Roodbootje Alle andere weken Linke boel
Roodharigen Pieterpad Op straat Filmpjes Bemmel en omstreken
         

Week 31-2018

29-7

Op vakantie met Paul. Bestemming Denemarken.

We vertrekken rond 5.30 uur en kunnen redelijk goed doorrijden, alleen bij Hamburg is het wat drukker maar geen files. Wel veel baustelles in Duitsland. Rond 15.30 zijn we bij een camping in Oksbøl, genaamd Vejers strand. Onderwijl Paul eten koopt en alvast de kip bakt zet ik de tent op en blaas de bedjes op. Daarna fietsen we even naar het strand. Een vreemde gewaarwording zijn hier alle auto's op het strand. In het dorp pinnen we geld, geen euro's hier maar Deense Kronen. We drinken een drankje op een terrasje en slaan meteen stijl achterover van de prijs! Omgerekend 17 euro voor een biertje en een glaasje rosé. Terug bij de tent gaat Paul het eten verder afmaken. De taken zijn goed verdeeld. Hij koken en ik afwassen.

30-7

Vandaag na het ontbijt zijn we gaan fietsen in de omgeving van Vejers strand. Een mooie omgeving die een beetje doet denken aan een mengeling van de waddeneilanden en de Posbank. Eindbestemming is het strand, je mag er niet alleen met de auto op maar dus ook met de fiets. Het is er bij lange na niet zo overvol als bij ons op het strand. We liggen een poosje te luieren, half te slapen. Het is heerlijk ondanks dat het wat bewolkt is. Temperatuur is goed. 's Avonds eten we sla, tortelini en sardientjes. 's Avonds nog even terug naar het strand voor de zonsondergang.

© Paul Beijer

31-7

Vandaag rijden we naar Ribe, het oudste stadje van Denemarken. In het centrum zijn wat oude pandjes, een grote kerk en toeristische winkeltjes. Verder is er niet veel te zien. We rijden ook nog naar Esbjerg omdat we denken bij de havens te kunnen kijken. Helaas is dat allemaal afgezet. Om 15.00 uur zijn we terug bij de tent en luieren met een boek. Paul bakt pannenkoeken.

1-8

Na het ontbijt gaan we de boel inpakken. We zijn van plan een stukje noordelijker te gaan richting Klitmøller. De weg die we dan moeten rijden gaat over een smal stukje land met aan weerskanten water. Daar zien we een kleinschalige camping en besluiten er te blijven. We eten de overgebleven pannenkoeken en later in de middag fietsen we naar het strand. Gelukkig hier geen auto's op het strand en heerlijk rustig. We luieren er een poosje tegen de duinen aan. Daarna boodschappen voor het avondeten. Broccoli, gebakken aardappelen en kipfilet. De keuze is hier niet heel groot.

De Denen zijn dol op hun vlag, werkelijk overal wappert hij.

2-8

We lopen naar het meer/fjord vandaag. Helaas kon je niet om het meer heenlopen. Toen zijn we aan de andere kant van het smalle strookje land waar we zitten door de duinen gelopen. Het is een bijzonder warme dag vandaag, zeker 30° plus.

3-8

Vandaag verkassen we weer een keer en rijden bijna naar het noordelijkste punt van Denenmarken Albæk. Deze dag ben ik er niet aan toe gekomen ook maar één foto te maken zo saai was het onderweg. Het landschap bestaat voornamelijk uit graanvelden, hier en daar licht glooiend. In Thisted eten we een hamburger aan een binnenwater met een thee en moeten omgerekend bijna € 60 afrekenen. Als we de tent hebben opgezet fietsen we naar het haventje in het dorpje. Volgens het boekje een gezellig haventje, nou niks te beleven hoor. We doen een paar boodschapjes. Eigenlijk hebben we het een beetje gehad met Denenmarken. Het landschap is ronduit saai met veel, heel veel graanvelden, er is weinig spectaculairs te zien. Qua eten is er weinig verkrijgbaar en dat vindt Paul vreselijk want hij kookt zo graag en dat wat er in de winkels ligt is ontzettend duur. Zo stond er bv een stalletje met wat fruit en verse doperwten langs de weg en we stopten... Om de maag een beetje te vullen moesten we wel voor € 30 doperwten kopen, dat hebben we niet gedaan hoor. Ook de campings zijn niet bepaald een koopje. We overleggen en mbv de kaart besluiten we om morgen richting de Duitse waddeneilanden te gaan.

4-8

Vandaag rijden we dus naar Dagebüll in Duitsland bij het eiland Föhr net onder de Deense grens. Onderweg is het best wel druk, zeker voor Deense begrippen. Een beetje zwarte zaterdag. Vrijwel direct na de grens is er meer levendigheid, winkels, mensen etc. Rond 16.00 uur zijn we op de enige camping daar en gelukkig is er nog een plekje. Als we de tent hebben opgezet lopen we even naar het dorpje. Hier vertrekt ook de veerpont naar Föhr. In het hotel voor de camping gaan we lekker wat drinken en we eten er ook. Hoppà € 95 voor meerdere drankjes, een ruim driegangen menu en koffie met cognac na. Dat zijn hele andere prijzen en ruimschoots voldoende.

Dagebüll.

Naar het vervolg van de vakantie.