Home Gastenboek Roodbootje Alle andere weken Linke boel
Roodharigen Pieterpad Op straat Filmpjes Bemmel en omstreken
         

Week 31-2016

31-7

Winterswijk - Wehl 69 km.

Vandaag maar een paar foto's. Ik doe 's morgens een beetje rustig aan want ik wil eigenlijk de tent niet nat inpakken. Rond 11.00 fiets ik weg. De achterhoek is mooi, ruim ook en afwisselend bos en boerenland met veel maisvelden. Ergens onderweg deel ik een bankje met een man die aan het wandelen is. Hij gaat naar Nepal om daar berg te klimmen en is zijn conditie aan het opbouwen. Zo kom je onderweg van allerlei mensen tegen, ieder met een eigen droom of verhaal. In Wehl was ik een paar weken geleden al een keer. Toen om het tentje van Mathieu uit te proberen. Ik sta op hetzelfde veldje en kook en eet onder het afdak van de slechtweervoorziening. Rond 22.00 uur ga ik naar bed.

De hei komt al in bloei.

1-8

Wehl - Beers 59 km.

Ook vannacht heeft het weer geregend en heb ik weer een natte tent in te pakken. De man naast mij, een doorgewinterde kampeerder verzekerd mij dat ik de tent gewoon kan afdrogen en inpakken. Het blijkt een oom te zijn van de eigenaren van Outdoor.xl waar ik de tent heb gekocht. De beheerder van de camping heb ik niet gezien dus ik gooi geld met een briefje door de brievenbus voor mijn overnachting. Vandaag kom ik (weer) op plaatsen waar ik al eens was. Volgend jaar moet ik dus echt de grens over. Bij Millingen het fietspontje over. Ik kom langs collega Jan Reijmers en drink er thee. Onderweg een paar fikse regenbuien. De route gaat een stukje door Duitsland en daar gaat het natuurlijk weer mis met de knooppunten. Pas in Groesbeek kom ik weer op de route. In Cuijk weer een pont over. (Hoeveel geld heb ik dit jaar al aan pontjes uitgegeven??) Hier doe ik wat boodschappen en dan is het nog 6 km naar Beers. Niet zoveel km vandaag maar toch een vermoeiend dagje. Ik zoek een plekje vlakbij het toilet/douche gebouw. Ik mag de picknicktafel van de overburen gebruiken. Aardige Belgen die een trekkershut hebben hier op de camping en waar die picknicktafel dus bij hoort.

's-Avonds nog een kop thee gezet. Nou daar word ik gewoon blij van.

2-8

Beers - Maashees 39 km.

Vandaag was het echt de hele dag regen... tent nat mee en ook geen enkele foto gemaakt. Gelukkig ook niet zo'n lange route. In Nieuw Bergen doe ik boodschappen en drink ik thee met vlaai bij bakker Artz. Nergens in Limburg is de vlaai zo lekker als die van bakker Artz. Ik zet de tent op en wonder boven wonder is het slaapgedeelte van de tent gewoon droog gebleven! Op de camping is gelukkig wel een slechtweervoorziening met een grote tafel en een afdak. Daar kook ik en zit ik tot ik naar bed ga. Overigens is het daar gezellig druk.

3-8

Maashees - Bemmel 53 km

Vandaag weer naar huis. Ik kijk maar niet meer zo nauw, tent nat inpakken en handdoeken en theedoeken zijn ook allemaal nat. Die gaan in een plastic zak. Ik fiets via Anja. Ook Nikita is thuis, ze is jarig vandaag. Rond 16.00 uur ben ik thuis. Tent gaat gelijk over het droogrek en de rest in de was. Na al die regen is het thuis ook weer fijn. Niettemin heb ik toch weer genoten van deze dagen. De rest van het jaar denk ik niet dat ik nog weg kan voor meerdere dagen. Dus de tent en bijbehorende spullen maak ik goed schoon en berg ik op in kratten.

6-8

Vandaag een stel chinezen in de bus. Nou die maken overal foto's van, ook van mij dus en als ze dan thuis komen gaan ze kijken waar ze geweest zijn.

Blij met mijn tanden... zij hebben geen beugel gehad... Overigens weet je nooit waar je naar toe moet kijken met zo'n telefoonfoto op een selfie-stick. Geen van ons kijkt goed in de lens.

Ze gaan naar het Kröller Muller museum en De Hoge Veluwe. (Daar gaan alle Chinese toeristen heen en ze hebben ook allemaal hetzelfde toeristenboekje). Als ik nou mijn mail adres op schrijf dan krijg ik de foto's. Inderdaad...

Die Chinezen die staan ook altijd met die duim of met twee vingers omhoog op de foto.

En allebei hetzelfde erop natuurlijk.