Home Gastenboek Roodbootje Alle andere weken Linke boel
Roodharigen Pieterpad Op straat Filmpjes Bemmel en omstreken
         

Week 31-2015

28-7

Vandaag ben ik naar Anja in Gennep gefietst. Via een knooppunten route. Er stond wel een harde wind en op de heenweg miezerde het soms nog een beetje maar ik heb heerlijk gefietst en er 2 uur en 5 minuten over gedaan. Een mooie route o.a. langs de Mookerheide (geen hei gezien alleen maar bos) en door het Genneper huis, een natuurgebied net buiten Gennep. Ik ben overigens niet zo heel vaak gestopt dus maar een paar foto's.

De route via de fietsknoop app aangemaakt. Werkt goed, je geeft je startpunt en eindpunt in en de app zoekt de tussenliggende knooppunten en berekend de afstand. De rechterkolom met de knooppunten kun je scrollen.

De Niers.

En hier ben ik alweer bij Lent dus bijna thuis.

1-8

Met Agnes ga ik een driedaagse fietstocht maken. We hebben een knooppuntenroute uitgeprint en hebben de overnachtingen geregeld via warm showers. De eerste dag fietsen we naar Apeldoorn. Zo'n 55 km, hoewel het wel iets meer zal zijn want af toe missen we een bordje of we wijken wat af van de route en in Apeldoorn moeten we natuurlijk ook nog naar ons overnachtings adres fietsen. We overnachten bij een jong stel, Marion en Michel. Zelf hebben ze een jaar lang door Australiƫ gereisd, grotendeels met de fiets. Michel moet werken 's avonds maar met Marion hebben we een gezellige avond met een bbq en we gaan nog even kijken in het centrum waar Michel aan het werk is. Hij doet vrijwilligerswerk bij het poppodium. Erg leuk hebben we het bij hen gehad.

Een paar lessen heb ik al geleerd op deze eerste meerdaagse fietsrit.

1) Een geschiktere fiets met goede tassen is een aanrader en in de planning voor project 2016.

2) Geen grote camera mee, we zijn nauwelijks gestopt om foto's te maken.

3) Geen spijkerbroek in de tas, veel te zwaar.

4) Een paar extra schoenen moet ik ook nog eens heroverwegen, ook van die opstakels.

De hei komt al in bloei!

Onze fietsbroeken uitspoelen en te drogen hangen. Met dit mooie weer zo droog.

Gastvrouw Marion.

Meer foto's heb ik dus niet gemaakt vandaag... Niettemin was het een prachtige dag, heerlijke temperatuur en weinig wind. Kortom: prima fietsweertje!

Naar het vervolg van het driedaags fietstochtje.