Home Gastenboek Roodbootje Alle andere weken Linke boel
Roodharigen Pieterpad Op straat Filmpjes Bemmel en omstreken
         

Week 30-2023

24-7

Even knuffelen.

Julia.

Krentebaard opgelopen...

Lauren.

25-7

Ik heb een nieuw adresje om mijn groenten te kopen bij mensen met een moestuin. Dus nu eet ik weleens iets wat je in de winkel niet vind: Snijbiet. Lekker!

27-7

Ik heb op Domestika een mooie cursus gekocht van Albert Kiefer. Hij is één van mijn grootste inspiratie bronnen voor urban sketching, (samen met Cees Sketches en Ian Fennely) en werkt met alcohol markers. Ik worstel nog een beetje met mijn kleuren pallet want ik vind vrijwel ALLE kleuren mooi. Nou heb ik er een aantal van de Action die op zich niet verkeerd zijn. Maar de Promarkers en de Copic zijn mooier. Ik word er helemaal hebberig van. Laatst al een paar Copic en Promarkers los gekocht maar ze zijn erg duur met name de Copic markers. Maar die zijn wel het fijnste! Ik doe het met wat ik heb en op den duur zal er wel een palletje van 'must have' kleuren uit komen. En ik fiets naar Doesburg omdat ik bij Staarink ooit een A5 schetsboek heb gekocht met mooi papier erin vergelijkbaar met Moleskine alleen stukken vriendelijker geprijst. Ik koop er gelijk drie voor de prijs van één Moleskine. Thuis even gegoogled op het merk want dat wist ik niet meer en warempel op Bol vind je ze ook: Schetsboek wat ik gebruik Bij Staarink betaalde ik 6,99 per schetsboek. Het papier is net als bij Moleskine enigzins ivoor kleurig. Bovendien vind ik de ringband zo fijn. Je kunt het boekje makkelijker open leggen en echt mislukte dingen scheur je er zo uit.

Beetje te scheef...

Naar eigen foto.

Foto van Pinterest.

Foto van Pinterest.

En naar het voorbeeld van de cursus foto.

En dan heb ik ook nog een cursus gekocht over tea bag art van Ruby Silvious, ook op Domestika. Ook leuk. En upcycling van wegwerp materiaal. Ik hou ervan.

Me proberen te beperken met het aantal kleuren... Dat heeft als voordeel dat als je eens buiten gaat tekenen je niet zoveel hoeft mee te nemen en dat binnen je bureau niet helemaal vol ligt en je door de bomen het bos niet meer ziet. Ik ben aan het onderzoeken welke kleuren ik uiteindelijk het meeste zal gaan gebruiken en daar koop ik goede Copic of Promarkers van. Drie favorieten heb ik al! Volgende keer weer andere kleuren uit proberen. Misschien eens geel, dat kies ik niet zo snel. Uit mijn comfortzone.

28-7

En maar uit proberen met die kleurtjes. Van een paar kleuren weet ik zeker dat ze voorlopig blijvend zijn.:

Copic B45 Smokey Blue

Winsor & Newton G 267 Bright Green

Twin Marker 232 Soft Green

Twin Marker Bleu Grey 3

Twin Marker Cool Grey 5

Ik ben nog met mezelf in mijn hoofd bezig of ik de hele serie van Ohuhu zal kopen. Die komen goed en prijsvriendelijk uit de testen. Of dat ik toch zal gaan voor de beste markers, de Copic Sketch en dat ik daar dan steeds een paar kleurtjes van koop die ik het meeste zal gebruiken.... Ik heb geen Ohuhu markers dus geen idee hoe die voelen in de hand en op papier. Die Copic zijn in ieder geval heel fijn. Maar voor de prijs van ongeveer 25 Copic markers heb ik er 320 van Ohuhu... Het leven is vol moeilijke keuzes.

29-7

Het A5 formaat bevalt me goed. Het schetsboek wat ik nog had vult zich iedere dag een beetje verder. Soms zie ik zelfs al enige vooruitgang en zachtjes aan ontvouwt zich de richting waar ik heen wil. Oefenen en uitproberen. De ene dag denk ik, ik ga voor Copic en de andere dag denk ik Ohuhu. Maar ja helaas kan ik die twee niet vergelijken met elkaar. Misschien toch een klein setje Ohuhu kopen voor ik de beslissing neem. En dan zie ik die mooie grote koffer van Copic op internet... Om te smullen: complete set Copic in koffer