Home Gastenboek Roodbootje Alle andere weken Linke boel
Roodharigen Pieterpad Op straat Filmpjes Bemmel en omstreken
         

Week 3-2019

14-1

De adapterring voor de Helioslens is binnen. Heeft even geduurd via Ali Express. Maar scheelde enorm veel geld. Hier kostte dat ringetje € 49,99 en nu € 1,33 inclusief verzenden(!!) Klein probeersel met het nieuwe spelletje. Ik heb hem op mijn oude K 10 gezet en meet de sluitertijd met een losse lichtmeter want de ingebouwde lichtmeter werkt dan niet. (Spelletje is ook leuk trouwens maar dit terzijde).

F4

F2

18-1

Het heeft een beetje gevroren vannacht, de zon schijnt volop dus de Helios lens eens uitproberen. Eerst in de achtertuin maar ik loop ook een rondje dorp. Op F2 fotografeer ik, dat valt nog niet om er wat scherps in te behalen. Een dame vraagt zich af wat ik een vredesnaam zie in die takjes en wat ik doe met dat ding in mijn hand. (Ze bedoelt de lichtmeter die ik gebruik). Het is nog niet veel soeps, dus nog verder oefenen. Volgende keer mijn diafragma een beetje knijpen.

Jammer dat ik mijn diffuserscherm hier niet heb dan was het zeker mooier geworden. Nu is de zon erg fel in haar gezicht.

Ik denk dat ik hem hier op F4 heb gehad. Helaas kan ik dat niet terug zien bij de eigenschappen van de foto. Ik kan daar alleen zien welke sluitertijd ik heb ingesteld.