Home Gastenboek Roodbootje Alle andere weken Linke boel
Roodharigen Pieterpad Op straat Filmpjes Bemmel en omstreken
         

Week 28-2019

Ook in Doesburg bloeit er van alles, maar helaas ook veel mislukt want het waait nog steeds erg hard. Alles vandaag met de Pentacon 50 mm F 1.8 gemaakt.

De rozen bij de voordeur van Paul.

En zijn geraniums.

De rozen in zijn achtertuin.

En dan ga ik aan het werk. Late dienst.

Collega's.

Ja, ja ik ga al! Gelukkig is het tamelijk rustig vanavond. Je kunt merken dat het vakantie tijd is.

Keitrots op Mathieu en Whitney. Op de bijdrage die ze geleverd hebben op Sint Eustatius!! Ze zullen gemist worden daar maar wij zijn blij, nog een weekje en dan zijn ze weer dichtbij!

9-7

Vandaag met Rita naar de tuinen van Appeltern. Erg mooi aangelegd allemaal en veel inspiratie ideeën kun je er op doen. Ik hou het vandaag bij één lensje om al mijn afzonderlijke handmatige lenzen beter te leren kennen. Vandaag is dat de Takamur 55 mm F 2. Ik ga steeds meer van dit lensje houden om zijn fraaie schilderachtige bokeh en mooie scherpte. Een lens met karakter! Die lens werd mij zo maar in de schoot geworpen door de schoonzoon van Agnes!! Volgende keer weer een andere oude lens de hele dag uitproberen. We hebben erg veel geluk met het weer vandaag, veel minder wind dan de afgelopen week en lekkere temperatuur. Een heerlijk dagje.

Thee drinken en een wrap eten en ondertussen kijken of er al wat gelukt is.

Ook al is er niets scherp, ik vind het toch een mooie foto.

Soms wring ik mij in een zodanige positie dat ik de goede kleuren in de achtergrond krijg. Dit kan zowel een zelfde soort kleur zijn maar ook een complementaire kleur.

Alhoewel ik er tot nog toe eigenlijk alleen op korte afstand mee heb gefotografeerd vanwege de bokeh kun je er natuurlijk ook 'gewone' foto's mee maken. Kom ik er nu ook pas achter dat er op de lens ook nog een hendeltje zit auto/manuel... Blijken dus alle bovenstaande foto's op F 2 gemaakt te zijn. Ik kwam er dus achter dat als dat hendeltje op auto staat het diafragma zich helemaal niet aanpast, ongeacht waar je hem op draait. Dat werkt pas als hij op manueel staat. Dom, dom... Maar goed weer wat uitgevonden. Hij moet dus gewoon blijven staan op manueel. Deze zijn dus op F 11