Home Gastenboek Roodbootje Alle andere weken Linke boel
Roodharigen Pieterpad Op straat Filmpjes Bemmel en omstreken
         

Week 28-2016

15-7

Dit weekend ga ik weer lekker fietsen. Maar ditmaal heb ik de kampeerspulletjes van Mathieu geleend. Eens uitproberen of dat wat voor me is. Ik moet eerst een vroege dienst werken maar rond 14.45 uur fiets ik weg. De eerste dag ga ik naar Wehl in de buurt van Doetinchem, zo'n 30 km.

Op de camping aangekomen zet ik het tentje op en blaas het matje op. Dat heb ik natuurlijk een keer geoefend van te voren zodat niet alle campinggasten me uitlachen.

Ik heb mijn tent in de buurt van een picknicktafel opgezet want tafel en stoel heb ik natuurlijk niet bij me. Het koken kan beginnen.

16-7

Vandaag begin ik met de tent en dergelijke weer af te breken en in te pakken. Ik heb niet zo best geslapen in het tentje maar wel het ware mummie gevoel ervaren! Daarvoor hoef ik echt niet naar Egypte. Het was wel heel krap in dat tentje en het regende soms ook nog een beetje. Gelukkig in de tent wel droog gebleven, maar ik moest er wel uit om de hand-, thee- en vaatdoek veilig te stellen. Om 6.00 uur al gewekt door de vogeltjes. Mooi natuurlijk maar wel vroeg! Het was ook best warm in de slaapzak die ik had. Die is van dons en kan tot -18 gr. Als alles zo'n beetje is ingepakt ga ik aan het ontbijt. Ik bak twee eitjes! Daarna op pad naar Wesepe. In Doesburg neem ik thee met monchou taart, heb er een alleraardigst gesprek met een Duitse fietser en een half uurtje verder staat een meisje langs de straat voor haar huis die koffie en thee verkoopt voor een euro om een zakcentje te verdienen. Ze spaart voor een tablet dus ik drink thee en geef haar een fikse fooi. Op de camping waar ik nu verblijf is helaas geen picknicktafel en moet ik op de grond koken en eten. Onderweg nog een flesje wijn gehaald. Kan best in een plastic bekertje.

In Doesburg is er feest, muziek en marktkraampjes.

De Duitse man maakt een foto van me.

Dit zijn toch de krenten in de pap... Als je met een auto op vakantie gaat maak je dit niet mee.

Deventer.

Tentje weer opgezet. Lijntje gespannen voor de natte dingetjes.