Home Gastenboek Roodbootje Alle andere weken Linke boel
Roodharigen Pieterpad Op straat Filmpjes Bemmel en omstreken
         

Week 28-2015

7-7

Vandaag krijg ik twee Canadezen te logeren. Zij zijn met een tandem onderweg. Ze fietsen een stukje richting Duitsland en gaan dan naar Frankrijk waar haar broer tijdelijk woont. Micha en Derek. Ze zijn er rond 16.00 uur, eten gezellig mee, draaien een wasje en gaan de volgende ochtend na het ontbijt weer verder.

9-7

Vruchtbaar dagje... Twee fotoboeken gemaakt, eentje nog van Siciliƫ en eentje van de wintersport. Ik liep behoorlijk achter, moet nu alleen nog Griekenland doen. Foto's afgedrukt van Holger en van Derek en Micha en in 'the wall off fame gedaan'. En nu lekker op de bank het i-padje verder uitpluizen.

Zomeruitje Focel bij de oude Honig fabriek in Nijmegen. Heb een andere allround lens gekocht en hier gebruikt. De 18-270 mm van Pentax. Die ik had stelde niet fijn meer scherp en weigerde regelmatig. Ik had hem beter voor de vakantie kunnen aanschaffen. De eerste indruk is goed van die lens, hij heeft zo'n zachte en snelle scherpstelmotor dat je hem nauwelijks (lees: niet) hoort. Ik moet dus echt op het scherpstelpiepje en het scherpstel tekentje in de zoeker letten nu.

Iso 8000 (!) hier, het was er zo donker dat je amper een foto kon maken uit de hand.

De Oversteek.

Die zonsondergang is hier overigens niet anders als op Santorini, sterker nog de zon is hier veel groter! Het is wel jammer dat je van zo'n beetje alle hoeken die eletriciteitsdraden er op krijgt als je die brug fotografeerd. En dat zijn er nogal wat want de centrale staat er vlakbij.

11-7

Tijdens de verjaardag van Erik. Zelf wil hij nooit op de foto dus dan maar de kinderen, Opa snor en Babushka (met dank aan google translate). Volgende keer bij zo'n zonnig weer mijn diffuserscherm meenemen.

Revi z'n haartjes zijn al geknipt! Lange pieken weg geknipt. Haar voelt gelijk stevig aan. Goed zo Maud, veel knippen. Krijgt hij een volle bos van.

Oma! Kijk eens ik heb een rond draai jurk!!

Bij Erik en Maud wordt het huis verder gerenoveerd (vandaar de steigers).