Home Gastenboek Roodbootje Alle andere weken Linke boel
  Pieterpad Op straat Filmpjes Bemmel en omstreken
         

Week 28-2012

8-7

Je moet je plannen door het weer niet in de war laten schoppen. Gewoon rijden ondanks dat de regen met bakken uit de lucht komt. We zijn allemaal nat tot op het bot maar dat mag de pret niet drukken. Helaas niet echt een dag om de camera groots uit te testen.

HoplĂ , iso 1600 - geen flits. (Let niet op de rommel).

Even in de tuin op iso 400 met een kleine invulflits. Nou daar begon de K10 al flink te ruisen hoor.

9-7

Wat een genot dat je 'zomaar' hoge iso's kunt gebruiken. Niks aan bewerkt alleen verkleind.

Iso 800(!) - F 6.3 - 1/100e - geen flits.

Iso 1000 (!!) - F 5.6 - 1/80e - geen flits.

Iso 1000 - F 6.3 - 1/40e - geen flits.

10-7

Mmmm lekker vers brood gehaald. Het is nog warm!

Iso 800 - F 5.6 - 1/50e

11-7

Op ziekenbezoek bij de buren op de hoek. Henk is aan het revalideren, gaat alweer een beetje de goede kant op gelukkig. Kan ook bijna niet anders want Netty verzorgt hem goed! Henk heeft ook als hobby fotografie maar heeft er het laatste jaar niet veel aan kunnen doen helaas. Hopelijk komt het er weer gauw van.

Ik laat hem zien over het zwarte foam ding en hoe dat dan flitst zonder slagschaduwen/flitspitten en andere ongewenste reflecties.

Nog wat leer/leesvoer aangschaft. Vooral van dat filmen weet ik helemaal niks. Zou wel leuk zijn als ik het een beetje snap als ik naar Afrika ga. Alhoewel ik niet denk dat ik het leuker ga vinden dan het fotograferen.

Mooie luchten als ik van Erik's verjaardag kom.

13-7

Eten bij Agnes.

14-7

Naar de Pentax experience (Foto Smits Arnhem) geweest en twee groothoeklensen geprobeerd. Ik mocht even buiten de winkel en stond zo'n 50 cm (!) van deze auto af. Gemaakt met de K10 want daarin zaten al stofjes die ze trouwens even voor me verwijderd hebben. De K5 probeer ik nog even schoon te houden.

De eerste was de SMC DA 15 mm F 4 Limited Edition. Lenzen uit de Limted Edition zijn zeer scherp, kwalitatief zeer hoogwaardig en kunnen evt. (in de toekomst) op een full frame camera. Als die er ooit zal komen. Ze kunnen ook op een analoge camera en natuurlijk op de huidige digitale camera's.

En deze is gemaakt met de SMC DA 12-24 mm F4. Deze lens is speciaal ontworpen voor een digitale Pentax camera met cropfactor. De hoek is nog groter maar ook meer extreme vervorming als je er zo kort op staat. Het leven is vol moeilijke keuzes. Ik ga er nog maar eens een poosje over nadenken. (En flink sparen).

Ben zeer content met de hoge iso's van de K5. Hier iso 1600 - F 4.5 - 1/60e met -1 belichtingscompensatie in de camera en de flitser indirect met zwart foam ding en met - 1 1/3 flitslichtcompensatie. Binnen en buiten mooi in balans.