Home Gastenboek Roodbootje Alle andere weken Linke boel
Roodharigen Pieterpad Op straat Filmpjes Bemmel en omstreken
         

Week 27

29-6

Vandaag doe ik een aquarel workshop. Met een beperkt aantal mensen kunnen we bij Ira in het naai-atelier maar omdat het best redelijk weer is gaan we lekker buiten op de veranda zitten.

Margriet heeft al het één en ander geleerd van de vriendin van Coen. Dat kun je gelijk zien. Licht en donker overlopen. Mooi!

Mijn Afrikaanse dame. Ik hou van de kleurtinten paars en lichtblauw.

Iets met kaarsvet.

Witte verf is er feitelijk niet, je laat je papier wit en schildert er omheen. Mijn bloemen.

Eindresultaten van vandaag.

Dit was nog wel hilarisch: Henriëtte had geen vrede met de derde bloem dus die scheurde ze er tot de verbijstering van Joke de lerares tussenuit. En het komt ook nog goed. Samen één!

4-7

Vandaag staat de online workshop 'nummerlogie mandala tekenen' op het programma. Hier heb ik lang naar uitgekeken. Normaal gesproken doet Gerda van de Tekenwijzer hem 'gewoon' maar ivm corona ging dat dus steeds nog niet.En ieder nadeel heb zijn voordeel... Ik hoefde er niet helemaal voor naar Zeewolde te rijden. Maar zo ging het ook goed. De uitleg met filmpjes kreeg ik al een paar dagen van te voren en dat was erg fijn. Zo kon ik me vast 'inkijken en inlezen'. Achteraf maar goed ook want mijn laptop had ik eigenlijk ipv op de Wi-Fi op een netwerkkabel aan moeten sluiten voor betere ontvangst. De filmpjes haperden nu en ook de wisselende beelden als iemand anders iets zei. Die werkten eigenlijk hier boven helemaal niet. Geluid was wel steeds goed. Ik ben tussentijds nog een keer verhuisd met het hele spul van boven naar beneden. Toen ging het beter!

Ik zit er helemaal klaar voor. Papier, potloden laptop, thee, water en goed licht van het dakraam.

Na de workshop en na het eten begin ik nog eens opnieuw, het papier wat ik had was niet zo fijn en ik ging de mist in met de kleuren die bij de cijfers horen. Maakt niet uit, de workshop was leerzaam en gezellig.