Home Gastenboek Roodbootje Alle andere weken Linke boel
Roodharigen Pieterpad Op straat Filmpjes Bemmel en omstreken
         

Week 26-2020

24-6

Eigenlijk zou ik met mijn broer twee weken naar Engeland gaan (Lake District en Yorkshire Dales) maar helaas Corona gooit roet in het eten. Engeland zit nog stevig op slot. Ik ga nu een paar dagen naar Holten met de auto, fiets en tent. Ook een mooie omgeving. En mooi weer! (Nou ja eerlijk is eerlijk anders was ik niet gegaan hoor).

Ik zie langs de weg steeds van die gele bordjes, toch eens kijken wat dat nou is. Het zijn allerlei geschiedkundige wetenswaardigheden. Wel toevallig dat ik juist bij deze stop. Ik geloof namelijk best in het placebo effect en het sterke effect van je geest op je welzijn. Alhoewel het hier natuurlijk de verkeerde kant op ging.

Een oversteekplaats voor koeien. Gelukkig staan ze hier nog buiten.

Onder een boom bij de koeienoversteekplaats heeft de boer een picknicktafel geplaatst. Tijd voor de lunch.

Een oude bekende. Tijdens mijn fietsrondreis door Nederland ben ik hier ook langs gekomen.

Een ijstaartje en een munt thee In Holten.

25-6

Ik ben er niet achtergekomen wat dit nou precies was... Sportcomplex aan dat goal te zien misschien? Of toch een huis?

Of meerdere huizen dan. Het is best groot. Ik hou van die groene daken. Het wordt een beetje één met de omgeving.

26-6

Vandaag fiets ik naar Rijssen. Dat is maar zo'n 7 km. Niet zo erg want het is erg warm vandaag. Rijssen heeft een mooie winkelbestand als je van kleding houd. Ik ga voor de hobbywinkel die er zit. Daar verbreng ik een paar uur. Vanwege corona was het alleen 's middags open.

En ze hebben een strak gemeentehuis.

Ik krijg hier echt zo'n "toen was geluk heel gewoon" gevoel. Dit was op de terugweg.

De buit is binnen !

27-6

Vandaag komt Paul gezellig. We gaan wandelen. Ik heb maar één foto van vandaag. Waarom weet ik eigenlijk niet. We hebben zo'n 12 km gelopen, het was eigenlijk te warm hiervoor. Tussen de middag ergens een soepje gegeten en 's avonds uit eten geweest in Rijssen. Helaas weet de horeca ons keer op keer te teleurstellen. Het jongelui spul wat er werkt heeft nergens sjoege van en kan nog geen dienblad in één hand houden om een drankje op tafel te zetten. Op het eerste plekje moesten we 20 minuten wachten op een drankje. En nee het was niet druk. Het Griekse restaurant wat we op het oog hadden om te eten deed niet aan reserveren en was vol toen we er later kwamen. Het ding waar we toen terecht kwamen serveerde eerst mierzoete tomatensoep met ballen uit blik en groentesoep met amper groenten. Het hoofdgerecht liets vervolgens 55 minuten(!!) op zich wachten en werd zo goed als koud geserveerd. Dat hebben we geweigerd. De soep en de drankjes betaald en toen kwamen we bij een Italiaan terecht en die waren wel snel met opdienen maar het gerecht stelde ook niks voor. Voortaan weer lekker zelf koken, dat kunnen wij stukken beter met veel betere verse (en biologische) ingredieënten en een fractie van het geld wat je elders moet betalen. Hopeloos die horeca. Morgen de boel inpakken en weer naar huis. Dat is goed want het weer slaat om.