Home Gastenboek Roodbootje Alle andere weken Linke boel
Roodharigen Pieterpad Op straat Filmpjes Bemmel en omstreken
         

Week 26-2018

24-6

Revi heeft in no-time alle aarbeien opgegeten. Beter als snoepen lijkt me.

26-6

Schuur eindelijk beitsen.

27-6

Paul's zus Riny komt eten en neemt een mooie roos voor me mee.

27-6

Vandaag de eerste van drie stakingsdagen. Die heb ik nuttig besteed. De tuin grondig onderhanden genomen (het onkruid stond ongeveer een meter hoog), kapper geweest, tuincentrum geweest, tegels uit de voortuin gehaald en naar de autogarage geweest want de ruitensproeier deed het niet meer. Blijkt het slangetje te zijn doorgebeten, waarschijnlijk door een steenmarter. Ik hoop maar dat dat in Frankrijk is gebeurt toen hij daar 14 dagen heeft stil gestaan en niet hier voor de deur want dan ben ik volgende week weer de Sjaak.

Dat verdorde want je ziet gaat toch nog weer uitlopen her en der dus ik haal het nog niet helemaal weg.

Kliko helemaal vol en dit nog over. Dus dan weet je wel hoeveel troep erin stond.

Project voortuin. Ook al even mee bezig. Paul heeft de buxus er voor me uit gehaald en afgevoerd. Zelf de grond afgegraven, stenen gecharterd en tegels eruit gehaald. Nu komt eerst de stratenmaker het stoepje leggen. Het zand heeft hij gisteren al gebracht en in principe begint hij er morgen aan.

En na al dat harde werken heb ik om 19.30 uur wel een kopje thee en beschuitje verdiend vind ik zelf. Ik word er weer helemaal blij van als alles weer op orde is, maar kan beter gewoon gaan werken daar word ik niet zo moe van...

Mooie sluier wolken. (Met een flitsje naar de parasol).

28-6

Mijn collega Geert komt het straatwerk doen. Niet omdat we staken, we hadden dit al eerder afgesproken. Overigens is hij met pensioen. Ik ben super blij dat het nu eindelijk klaar begint te komen. De beplanting nog en dan is het helemaal af. Maar ik denk dat ik even moet wachten op regen, de grond is gortdroog. Nadat hij klaar was met stenen leggen heb ik me nog met die bult grond bezig gehouden om dat een beetje over de tuin te verdelen. Happy mee! Uiteindelijk komt het goed. De buurvrouw heeft me geholpen met de bank van achteren naar voren te verplaatsen.

Het zand moet natuurlijk nog ingeveegd/ingelopen worden komende tijd.

En het is al gelijk gezellig. José van de hoek komt kijken hoe het is geworden, mensen die langslopen maken een praatje en ik krijg van overbuurvrouw Liesbeth een stek van de goudsbloem voor in de (oranje) achtertuin. Zij maakte tevens de foto van José en mij.

29-6

Hapjes gemaakt voor bij een collegiaal drankje vanavond. Tevens mijn lunch.