Home Gastenboek Roodbootje Alle andere weken Linke boel
Roodharigen Pieterpad Op straat Filmpjes Bemmel en omstreken
         

Week 26-2017

Vervolg Rijnfietsroute.

Wat er vooraf ging

25-6

Nettental - Bemmel 96 km.

Vandaag stel ik me een ijscoupe in het vooruitzicht bij Clevers in Arcen. Dat wordt de eerste bestemming op de gps. Vanaf daar maak ik op de app een knooppunten route richting Molenhoek. Daar ergens wil ik overnachten om van daaruit door te fietsen naar Paul. In Aijen eet ik een uitsmijter en dan ineens krijg ik het op mijn heupen. Mijn bed roept me en ik besluit eens op de gps te kjken hoever het naar huis is. Best nog wel veel kilometers maar ik doe het toch. Ik stuur Paul een berichtje dat ik naar huis fiets en twee tellen later belt hij me op en vraagt of ik het leuk vindt dat hij naar me toe komt? Of ik dat leuk vind? Tuurlijk vind ik dat leuk!! Na 96 km wacht me dan een warm welkom. Hij heeft me gemist, heeft warm eten voor ons mee gebracht en dingetjes voor mijn ontbijtje morgenvroeg. Hoe lief is dat!!

Ik neem niet meer de tijd om wat foto's te maken alleen voor dit reetje op mijn pad maak ik een uitzondering.

Conclusie:

Het weekend met Paul in Kaysersberg was gezellig en een mooie omgeving. Het stuk Rijnfietsroute wat ik heb afgelegd was alleen mooi tussen Bingen en Koblenz. De rest was veelal industrie gebied. Verder was er veel overlast/herrie in het tentje door de treinen en overig verkeer dag en nacht. Ik beveel deze route dan ook niet echt aan. De volgende fietsvakantie moet ik me wat beter inlezen. Natuurlijk had ik dat gedaan over Skye wat eigenlijk de bedoeling was dit jaar. Achteraf gezien was het niet zo erg dat die reis niet door ging want dan had ik Paul vast niet beter leren kennen. Dit kwam ook een beetje onverwacht opzetten. Ik heb wel heel mooi weer gehad, dat is fijn met kamperen. Je tent is lekker droog als je hem in moet pakken 's morgens. Met fietsen had in de zon hoofdzakelijk in de rug omdat ik noordelijk ging. Al met al was het niet echt slecht en weer de nodige km in de benen die ook mijn fiets probleemloos heeft doorstaan! De gps heeft me ook goed geholpen hier en daar om de weg te vinden of een camping op te snorren.

27-6

Halverwege de middag fiets ik naar Paul. Ik heb een route gemaakt in Basecamp en die in de gps gezet. Ik moet toch eens uitproberen of het allemaal een beetje werkt zoals ik het bedacht heb.

Gòh, ik verbaas me er steeds weer over dat ik nu een man tref die kan koken en dat ook nog erg leuk vindt en met liefde doet. Ik was wel af, dat is zijn ding dan weer niet.

28-6

En weer terug naar huis. Nu heb ik op de gps mijn adres in gegeven. Hij kiest nu een andere route, via de pont in Huissen en zo'n 4 km korter dan gisteren. De route gisteren was wel mooier.

30-6

Voor het eerst ga ik een weekendje naar Paul. Hij krijgt een logeerhond (Jip) en we zullen een paar keer naar de kraak rijden met bouwafval en andere troep van de verhuizing. Helaas blijkt de kraak gesloten op de laatste zaterdag van de maand. Hij gaat weer heerlijke dingen voor ons koken. Onderwijl hij Jip ophaalt maak ik wat foto's in zijn tuin, Doesburg een beetje bekijken. Leuke winkels daar! (Nog lang niet alles gezien), we lopen een eind met Jip door het bos en we kijken wat naar tv. Dat is echt jaren geleden voor mij.

Jip. Wat een schatje, ik heb hem niet één keer horen blaffen of piepen.

Ik eet voor het eerst mosselen gebakken in kruidenboter. Lekker! Hij maakt een pasta gerecht met 4 soorten vis en brocolie. Echt heerlijk!! (Ik kan er nog steeds niet overuit dat ik een man heb getroffen die uberhaupt wat kan koken, laat staan nu een man die echt heerlijk kan koken en dat ook nog eens graag doet!)