Home Gastenboek Roodbootje Alle andere weken Linke boel
Roodharigen Pieterpad Op straat Filmpjes Bemmel en omstreken
         

Week 25-2021

21-6

Eerste dag van de zomer en hele dag regen en 15 graden. Lekker fröbelen dus.

Les uit de Kaleidoscope taster sessions van Angela Anderson.

En deze is van Lifebook 2021. Wel mijn eigen draai aan gegeven. Reflections van Toni Burt.

Ook van de Kaleidoscope taster sessions: Santorini dreaming met Toni Burt maar met een eigen foto.

23-6

Lifebook les: I am important too van Kas Martin, mede flink geinspireerd door Rien, de vrouw die ik vorige week in Hilversum ontmoette.

24-6

Toen ik onlangs bij het hervormde kerkje in Bemmel zat te tekenen kwam ik in gesprek met een man die daar op het bankje ging zitten. Hij trok mijn aandacht door de bepakte fiets die hij bij zich had en ik dacht even vragen of ik campings moet reserveren. Overigens bleek hij op dat moment gewoon een dagtocht te maken maar hij heeft heel veel gefietst en gekampeerd. Hij was in zijn werkzame leven fotograaf vertelde hij èn hij had een zelfde merk fiets als de mijne. Dat schept een band natuurlijk. We wisselden visitekaartjes uit van onze website om bij elkaar te kunnen zien wat we zoal fotograferen. Blijkt hij in zijn werkzame leven een reclame bureau te hebben gehad en heeft dus ook veel illustraties gemaakt. Heeft de kunstacademie een paar gevolgd en daarna de foto-academie en foto-vakschool. Om een lang verhaal kort te maken... Hij wil me wel een beetje op weg helpen met mijn tekenkunsten, om te beginnen perspectief nu het zomer is en je buiten kunt zitten en wellicht later nog meer dingen die dan binnen moeten worden getekend. Hoe leuk is dat! En hij woont ook nog hier in Bemmel. Lekker dichtbij dus. Vandaag vertel ik hem via app dat ik naar Slijk-Ewijk fiets en daar het kerkje wil gaan tekenen. Hij komt wat later daar ook en we maken samen nog een kleine fietsronde. Ik heb al huiswerk gekregen voor de komende tijd: oefenen met houtskool op A3. Zijn website: Rob Sweebe

Op weg naar Slijk-Ewijk staat er ergens zo'n oude Franse brievenbus, begroeid met diverse soorten mos. De post halen ze er ook niet uit. Zou je dan ook de rekeningen niet hoeven te betalen?

Er klopt dus nog niks van want toen ik dit tekende was hij er nog niet. Thuis ingekleurd.

Priegelen met een klein stukje houtskool voornamelijk met de platte kant. Knap hoor!

25-6

Vandaag met Agnes afgesproken om een dagje te fietsen. We komen niet verder dan Persingen. Daar gaan we het kerkje na tekenen met beperkte middelen. Ik was zo stom het etui te vergeten en zij had alleen een paar potloden en een lege fineliner. Toen heeft zij eerst een fineliner gekocht en ik ben me te buiten gegaan aan een vulpen met watervaste inkt. Maar een gum hadden we dus niet. Goed of niet goed, we doen heel zelfverzekerd, er valt niks te verbeteren.

Huiswerk van Rob. Hij stuurde me een voorbeeld van een tekening van hemzelf en ik moet materiaal kennis opdoen en perspectief leren. In het gewone (Action) schetsboek op A3. Houtskool, pastel potlood, beetje aquarel verf en de rand erom heen met het (favoriete) Stabilo all zwarte potlood. (Die is super wateroplosbaar). Moeilijk hoor dat houtskool.

26-6

De vulpen en de watervaste inkt die ik gisteren kocht voor mijn schetsen. Maar ik kan er natuurlijk ook mee schrijven. Ze graveerden er zelfs een naam in. Gekocht bij Penshop Nijmegen Je kijkt je ogen uit daar. Ik heb maar niet te lang rond gekeken want dan was ik was een maandsalaris aan een pen kwijt geweest. Dit is gewoon een eenvoudige vulpen van paar tientjes. Ik denk dat ik voor het laatst op de lagere school met een vulpen heb geschreven maar wat schrijft dat fijn zeg!

Je ziet het bijna niet met het blote oog, maar het staat er toch echt in.

Vanmiddag weer aan de slag met de huiswerk opdracht: houtskool. Uiteindelijk toch een beetje kleur ingebracht met pastel potlood. De aquarel achterwege gelaten, dat ging niet zo best gisteren.

Niet heel content mee...

Volgende poging, andere bloempot toegevoegd, plantje, sculptuurtje en droogbloemetje erbij.

Kleurtje toegevoegd en de donkerste delen een beetje aangezet met een nat penseeltje. Lastig maar het wordt al leuker met dat houtskool.

En vandaag eet ik iets wat ik als kind niet lekker vond maar nu dus wel. Verse tuinboontjes.