Home Gastenboek Roodbootje Alle andere weken Linke boel
Roodharigen Pieterpad Op straat Filmpjes Bemmel en omstreken
         

Week 24-2019

Nog maar eens gestoeid met de Helios lens tijdens een rondje lopen. Ik ben er nog steeds geen vrienden mee.

12-6

Tante Nolly wilde graag nog eens een paar dagen weg en ik mag weer met haar mee. We gaan naar Friesland. We hebben een hotel in Bolsward. Vandaag bezoeken we eerst een aangetrouwde nicht en haar man in Meppel. Er wordt flink bijgekletst. Die mooie lamp tegen de wand is helemaal gemaakt van schelpen, erg mooi!

We krijgen een lekkere lunch.

Onderwijl de soep zachtjes opstaat laat ze mij haar Chinese kamer zien. Van twee slaapkamers is er eentje gemaakt. Erg leuk gedaan!

Na de lunch kletst het weer vrolijk verder. Maakt niks uit, we hebben geen haast.

's-Avonds op de hotelkamer na een heerlijk verzorgd diner spelen we nog een paar potjes Rummikub.

13-2

Vandaag staan Workum en Harlingen op het programma. In Workum bezoeken we het Jopie Huisman museum, een aanrader! Ik was er tijdens mijn fietsronde door Nederland al eens geweest maar vind het een leuk museum, als ik weer eens in de buurt ben ga ik zo nog een keertje. In Harlingen aangekomen gaat het na een paar 100 meter mis met de rolstoel. Van het kleine rechter voorwieltje loopt de rubberen band er af en we krijgen het niet voor elkaar (ook niet met sterke mannenhulp en de vraag bij een fietsenmaker) om hem er weer op te krijgen. Daarmee is Harlingen dus een beetje onbereikbaar geworden omdat lopen geen optie is. Na het plegen van een aantal telefoontjes ben ik zover dat er de volgende ochtend iemand naar het hotel komt om het te repareren. We eten nog een nieuwe haring bij de haven en gaan dan terug naar het hotel waar we in het restaurant/bar gedeelte wat drinken en een beetje lezen. Daarna kunnen we ook weer heerlijk aanschuiven voor het avondeten want erg goed en royaal is.

Zo mooi gedetailleerd...

Hotel de Wijnberg verblijven we. Een groepje luidruchtige mannen die zonder vrouw op pad zijn bemannen de bar.

14-6

De rolstoel is om 9.00 gerepareerd dus we kunnen weer op pad. We gaan op herhaling naar Harlingen, een erg leuke stad met mooie winkels en gezellige haventjes. Ik loop nog tegen een mooie sjaal aan waarmee ik iets in huis ga doen (wordt vervolgd) en ik loop nog tegen een lekker vakantiejurkje aan wat ik van tante Nolly krijg. Daarna gaan we naar Hindeloopen en nog naar Stavoren. Nog gerookte paling scoren voor Paul (dat lukt uiteindelijk na drie visboeren in het plaatsje Laaksum vijf kilometer verderop) en dan weer huiswaarts. Ondanks de strubbelingen met de rolstoel toch alles gedaan wat we van plan waren.

Harlingen.

Onderweg.

Hindelopen.

Stavoren.

Zat bij ons in het hotel en we kwamen hem en zijn vrouw overal tegen vandaag.