Home Gastenboek Roodbootje Alle andere weken Linke boel
  Pieterpad Op straat Filmpjes Bemmel en omstreken
         

Week 24-2013

9-6

Officiële opening van de nieuwe garage.

Mogelijkheid voor partners en volwassen kinderen om een rondje met een instructeur te rijden.

De beste stuurlui staan natuurlijk ook hier aan wal.

Prijsuitreiking diverse onderdelen.

Na de prijsuitreiking nog een laatste drankje en de middag is alweer afgelopen. Met een aantal mensen de boel weer opruimen. We kijken terug op een zeer geslaagde middag.

 

's Avonds even naar de Badweg in Huissen tijdens het gouden uurtje.

11-6

Dagje fietsen in de omgeving van de Loonse en Drunense duinen.

Ruim 72 km op het tellertje vandaag.

En thuis lekker in de tuin eten.

12-6

Vandaag huren we een tandem in Eerbeek en fietsen over de Veluwe. Hoewel het natuurlijk best mooi is op de Veluwe is er voor mij weinig foto-inspiratie. Alleen maar bomen (spinazie) en (kale) vlaktes. En fietsen en fotograferen gaat ook niet zo heel goed samen, je moet dan steeds afstappen, camera uit de tas pakken, foto maken, camera weer opbergen. Tandem is ook niet zo'n succes, je trapt je kapot met z'n tweeën op zo'n onding. (Dat weten we nu dus ook weer). Bovendien hadden we ook nog de pech dat de voorband steeds leeg liep. We konden hem gelukkig in Hoenderloo omruilen voor een andere. Al met al toch zo'n 60 km gefietst. Als we terug naar huis rijden gaan we langs Bronbeek. Ik kom er zo vaak voorbij maar was er nog nooit geweest. In de tuin zijn een aantal kunstwerken te zien.

Bunker in Schaarsbergen. Ouderlijk huis van Fred en rijksarchief.

Bronbeek.

Iedere dag wordt de datum aangepast.

13-6

Achtkastelen route fietsen bij Vorden. Toen we hier met het Pieterpad langs kwamen hebben we nauwelijks iets gezien van die kastelen vandaar dat we het vandaag met de fiets gaan bekijken. Mooie route, mooie omgeving en prima fietsweertje. Overigens zijn de meeste kastelen privé bezit en je kunt ze dan ook niet bezichtigen of echt van dichtbij zien. Bij de meesten is een lange oprijlaan waar je al 'verwelkomd' wordt door een bordje 'streng verboden toegang'.

Hackfort.

Huis den Bramel.

Onderweg in het bos komen we een koets tegen. Cees maakt natuurlijk even een praatje met de heren.

Buitenplaats de Wildenborch.

Een oud melkfabriekje (denk ik...)

De Wiersse.

Medler.

Landgoed Onstein.

Landgoed Kieftskamp.

Landgoed Vorden.

14-6

Vandaag gefietst tussen Werkendam-Geertruidenberg-Drimmelen vice versa. Eigenlijk wilden we in/rond de Biesbos fietsen maar die is (nu) niet zo toegankelijk per fiets. Bovendien kwamen we in een informatiecentrum erachter dat de biesbos op de kop staat in het kader van 'ruimte voor de rivier'. Veel tegenwind vandaag en fotografisch was er ook niet zo heel veel te vast te leggen. Ik heb alleen op de terugweg een aantal foto's gemaakt.

Na 62 km, waarvan zo'n 60 km tegenwind zijn we terug in Werkendam. IJsje is dus wel verdiend vind ik. (Ik mag trouwens van mezelf in de vakantie iedere dag een flinke grote ijsco).

Op de terugweg naar huis maken we een stop in Woudrichem en lopen daar een rondje door de vesting. Mooi plaatsje!