Home Gastenboek Roodbootje Alle andere weken Linke boel
Roodharigen Pieterpad Op straat Filmpjes Bemmel en omstreken
         

Week 23-2018

Wat er vooraf ging

3-6

Van Muides sur Loire naar Olivet - 61 km. De route is vlak en we proberen via een ommetje te fietsen maar we komen uit bij een een drukke weg waar veel auto's rijden dus we draaien maar om en volgen de normale Loire vélo route. De pelgrimsweg naar Santiago gaat hier ook over het fietspad en in the middle of nowhere komen we een Nederlandse vrouw tegen die dat aan het lopen is. We komen bij het plaatsje Beaugency en kijken er een beetje rond. Het is er doods, amper of geen mensen en geen levendigheid. Dat is trouwens overal een beetje zo. In Olivet vinden we een camping zonder dat we de hele dag een winkel of restaurantje hebben gezien. Gelukkig staat er een mobiele pizzabakker op de camping en kunnen we daar een pizza kopen.

Nog maar eens een kerk bezocht. In tegenstelling tot Nederland zijn die hier allemaal open.

4-6

Van Olivet naar Chateauneuf - 42 km.

Van Olivet naar Orléans gefietst en daar de kathedraal bezocht. De route is vlak door graan- en maisvelden. We zijn net op tijd op de camping voor de regenbui. Vlug de tent opgezet. In Chateauneuf zijn gelukkig weer eens een keer fatsoenlijke winkels zodat we weer verse groenten en fruit kunnen kopen. en er is een mooi onderkomen voor slecht weer op deze camping. We kunnen droog koken en warm binnen zitten tijdens de regen.

© Agnes Valentijn

Er is geen scheepvaart op de Loire, ook vrijwel niks recreatiefs.

De route is goed uitgezet met borden en soms ook met deze borden in het wegdek.

Deze man waarschuwt ons voor naderend onweer. De donkere lucht hadden we natuurlijk zelf ook gezien. Gelukkig hebben we er geen last van gehad.

De 'taken' zijn verdeeld. Agnes kookt terwijl ik de tent opzet, de matrasjes en kussentjes op pomp en zorg dat we kunnen slapen.

5-6

Chateauneuf - Beaugency 70 km. We hebben van meerdere mensen gehoord dat de route verder naar Nevers niet zo mooi is en daar vandaan met de fiets in de trein terug een heel gedoe is. Na infomatie te hebben ingewonnen blijft de vraag onbeantwoord of de fiets wel mee de trein in mag en hoe vaak we moeten overstappen krijgen we ook niet duidelijk maar in ieder geval meerdere keren. We besluiten vanaf hier terug te fietsen. De weg terug ziet er toch weer anders uit en we maken af en toe een ommetje een beetje van de Loire af. Een camping zoeken is vandaag nog een dingetje maar uiteindelijk vinden we er eentje.

Orléans, hier raken we het spoor een beetje kwijt. Uiteindelijk vinden we het wel weer maar dat kostte behoorlijk wat tijd en heen en weer gefiets.

De kathedraal zien we door dat verkeerd fietsen nu wel vanuit een andere hoek.

6-6

Beaugency - Candé sur Beuvron 56 km. Het heeft flink geregend afgelopen nacht. Gelukkig is het wel droog als we inpakken. 's-Middags gaat het opnieuw heel hard regenen en we zijn nat tot op het bot. (Overigens de enige keer dat we tijdens het fietsen regen hebben gehad). Als we op de camping zijn gaan we eerst douchen en dan pas de tent opzetten. Het is dan inmiddels weer droog geworden. Koken doen we vandaag niet. We eten een grote salade en frites in het restaurant. Daarna wassen en drogen we onze kleding en gaan vroeg naar bed.

7-6

Candé sur Beuvron - Chisseaux 39 km. Vandaag willen we chateau Chenoceaux bezoeken. Op de camping kopen we al toegaangsbewijzen. We fietsen over heuvels en dalen. Soms staat er een bordje, soms ook niet. We moeten het wel drie keer vragen maar uiteindelijk komen we er. Het is een prachtig kasteel over het water gebouwd. Heel mooi ingericht en met mooie tuinen eromheen. Het is mooi weer en daardoor vergeten we gauw de enorme hoosbuien van gisteren. We koken vandaag ook weer zelf.

In mijn beste Frans de weg vragen...

© Agnes Valentijn

Prachtig borduurwerk.

En mooie haarden.

Bijbehorende boerderijen.

Tuinen en kassen.

En weer een camping gevonden.

8-6

Chisseaux - Montbazon 55 km. Op de camping hebben we een fietsroute langs het riviertje de Indre gekregen. Nou ja we zien het riviertje amper of niet. De man van de camping zei dat het vlak was maar dat viel vies tegen.Veel pittige klimmetjes. We bezoeken Chédigny een plaatsje dat bekend staat om de vele soorten rozen. Daar bezoeken we ook een tuin. Onderweg komen we langs een kraakhelder beekje waar we onze voeten lekker in afkoelen. In Montbazon is gelukkig weer een fatsoenlijke winkel om boodschappen te doen.

Helaas zijn de rozen wel over het hoogtepunt van de bloei heen. Niettemin een lieflijk dorpje om even te bezoeken.

Rosé uit een koffie/thee bekertje kan best tijdens het kamperen.

9-6

Montbazon - Bréhémont 59 km. Vandaag zien we onderweg per toeval chateau D'Azay-le-Rideau. Het kasteel is verrassend mooi en onderscheid zich doordat er allerlei bewegende objecten te zien zijn. In het gelijknamige plaatsje informeren we of er een camping in de buurt is met een zwembad. Dat is er zo'n 10 km verderop in Bréhémont. Een winkel was daar helaas weer niet... We eten blikvoer uit de receptie: ravioli en doperwten. Echt kampeer eten zullen we maar zeggen. Het zwembad is wel lekker!

Een plafond in het kasteel.

Hè, hè... eindelijk vakantie, hahaha!

Naar het vervolg.