Home Gastenboek Roodbootje Alle andere weken Linke boel
Roodharigen Pieterpad Op straat Filmpjes Bemmel en omstreken
         

Week 23-2016

Vervolg fietsvakantie met Agnes.

5-6

Arcen - Odiliënberg 66 km.

Na een goed ontbijt gaan we weer op pad. Het is al warm op de vroege ochtend. Ergens gaan we met een pont de Maas over maar aan de overkant komen we erachter dan de nummers van de knooppunten niet kloppen en dat we toch aan de andere kant moeten zijn. Daarna gaat het goed. Odiliënberg is een leuk klein plaatsje met een heuse basiliek.

De gastheeer en vrouw uit Arcen.

6-6

Odiliënberg - Kerkrade 78 km.

Mooie route door het bos en langs asperge- en aardbeienvelden. We fietsen door het smalste stukje van Nederland en een stukje door Duitsland. De eerste klimmetjes vandaag. In Kerkrade is de boel overal opgebroken. We moeten nogal omfietsen en zoeken maar uiteindelijk komen we op ons gastadres.

De gastheer en vrouw uit Odiliënberg.

7-6

Kerkrade - Mheer 53 km.

Rond 9.00 vertrekken we. We gaan eerst richting Vaals voor het drielandenpunt. Daar is tevens het hoogste punt van Nederland. Een zeer pittige klim. Hoogte 327,5 meter. Maar we gaan natuurlijk ook weer naar beneden. We fietsen vandaag afwisselend door Nederland, België en Duitsland. Om ons heen rommelt het van de onweer en de luchten zijn dreigend maar wij houden het droog tot we op ons overnachtingsadres zijn.

De gastheer uit Kerkrade.

Noorbeek.

Onze slaapkamer voor vannacht. Met op de overloop een eigen badkamer en toilet en 's-ochtends stond er een goed ontbijt klaar. Zeg nou zelf... daar hoef je toch niet voor naar een duur hotel? Alle overnachtingen via 'vrienden op de fiets' gedaan. Omdat het een oud huis is en alles een beetje schots en scheef is staan de bedden op één of meerdere klosjes.

8-6

Mheer - Schin op Geul 61 km.

Onze gastvrouw is al werken maar alles staat keurig klaar maar geen foto van haar kunnen maken. We wassen af en vertrekken. In Eijsden bezoeken we het kasteel. Ergens onderweg komen we langs een mooi oud vakwerkhuis met een prachtige binnenplaats en we mogen even kijken en de bidons vullen. Vandaag een flink aantal pittige klimmetjes waarbij ik echt de laagste versnelling moet gebruiken om boven te komen. Agnes weer een keer de ketting van de fiets, dat wordt dus lopen naar boven voor haar en de ketting er weer opleggen. We komen bij Voerendaal waar het erg mooi is, 50 tinten groen! In Schin op Geul is ons overnachtingsadres een oud vakwerkhuis. De heer des huizes brengt ons naar boven, naar de zolderverdieping. Het is er warm en er staat een heel leven aan spullen om de bedden heen. Eerst denken we nog: 'Waar zijn we terecht gekomen?' Maar de bedden zijn schoon, we hebben een eigen douche en wc en als we een beetje bekomen zijn van alle spullen die er staan zien we de lol er wel van in en hebben heerlijk geslapen. Die troep zie je tenslotte niet als je de ogen dicht doet.

9-6

Schin op Geul - Nuth 58 km.

Het ontbijt was net zo uitgebreid als de rommel op zolder! Veel dus maar erg goed! Na ons vertrek komen we allereerst bij Oud Valkenburg bij kasteel Schaloen. We fietsen door Valkenburg en verlaten het weer via een pittige klim. Veel heuvels vandaag die om de eerste versnelling vragen. Verder via Maastricht, klein stukje België en via een pontje weer terug in Nederland. In Nuth hebben we een mooi onderkomen, compleet met eigen voorzieningen en zelfs een kook gelegenheid. We besluiten hier een nachtje bij te boeken en de volgende dag een rondje rond Nuth te doen.

10-6

Rondje in de buurt van Nuth 59 km.

Na het ontbijt gaan we op pad door het heuvelachtige land. We komen o.a. bij kasteel Terworm wat nu een hotel is. We fietsen door de Brunssumse heide en komen bij kasteel Hoensbroek. Maar we komen ook op plekjes waar we al zijn geweest dus morgen weer verder!

 

11-6

Nuth - Kelpen Oler 73 km.

We nemen afscheid van onze gastheer maar voor we goed op de route zitten hebben we al twee keer hetzelfde rondje gefietst. Ergens komen we voor een afgesloten brug maar gelukkig hoeven we maar een paar km om te fietsen. Weer een stuk verder komen we bij zo'n handbediening pont maar die kunnen we niet gebruiken vanwege het hoge water. Weer omfietsen dus. Een oudere heer fietst een stukje mee om de weg te wijzen. We komen door het Belgische Maaseik en daar pakken we de route weer op. Ons overnachtingsplekje voor vannacht is een sta caravan. We kunnen hier zelf koken.

De gastheer uit Nuth, helaas niet scherp...