Home Gastenboek Roodbootje Alle andere weken Linke boel
Roodharigen Pieterpad Op straat Filmpjes Bemmel en omstreken
         

Week 22-2018

28-5

Agnes en ik gaan vandaag op weg om te gaan fietsen bij de Loire in Frankrijk. De rit verloopt goed tot dat de afrit waar we af moeten is afgesloten. We komen wel 10 borden tegen met 'route barrée' en de TomTom komt er ook niet meer uit. En behalve afgesloten wegen hebben we ook nog een stel werklui die niet aan de kant willen gaan. Uiteindelijk komen we bij een camping in Lyons La Foret. Tot overmaat van ramp wordt daar ook nog de telefoon van Agnes gestolen tijdens het opladen. Al met al geen vlot begin.

© Agnes Valentijn

29-5

Het heeft afgelopen nacht heel hard geregend en ge-onweerd en we hebben slecht geslapen. We breken op en rijden door naar Saumur. Vrijwel de hele weg een tolweg, dat rijdt in ieder geval beter door dan gisteren. We moeten daarvoor € 39,00 afrekenen. Dat is meer dan dat we aan benzine verrijden. In Saumuur zeten we de tent op en fietsen naar het hooggelegen kasteel. Eerste klim gehad dus. Daarna maken we eten en lopen nog een stukje langs de Loire.

30-5

We laten vanaf hier de auto op de parkeerplaats staan tegenover de camping en zullen het verder op de fiets doen. We fietsen van Saumur naar Rigny-Ussé, 49 km. Het is een afwisselende route door het platteland en kleine dorpjes. Hier en daar een klimmetje. In Rigny-Ussé bezoeken we het kasteel. Hier is het sprookje va Doornroosje geschreven. Zo'n twee km van het kasteel vinden we een camping. Het is de hele dag droog geweest, niet te warm dus ideaal fietsweer.

Agnes steekt altijd een kaarsje aan.

© Agnes Valentijn

Ergens onderweg bij een bakker halen we brood. Een erg mooie bakkerij.

Het kasteel van Rigny-Ussé.

Erg kunstig borduurwerk.

Bijzonder ladenkastje.

Nog veel meer borduurwerk. Hele wanden zijn er mee bedekt.

Doornroosje.

In de bijbehorende kerk.

31-5

Vandaag fietsen we van Rigny-Ussé naar La-Ville-aux Dames, 65 km. Het is een beetje een saai fietsdagje, over lange stukken dijk en ook nog een stukje verkeerd gefietst. In Tours bezoeken we een mooie kathedraal met prachtige glas-in-lood ramen. Op de camping koken we in de afwasruimte omdat het begint te regenen. Daarna is het een beetje behelpen in het tentje en vroeg in bed.

Tours.

1-6

Van La-Ville-aux-Dames naar Chaumont, 52 km. Vandaag zijn we vroeg, we ziten al om 9.00 uur bepakt en bezakt op de fiets. Het is bewolkt maar droog, prima fietsweer. De route is afwisselender dan gisteren. Een paar flinke klimmetjes. In Amboise bezoeken we Chateau du Clos Lucé. Hier is alles voornamelijk gericht op Leonardo Da Vinci, die hier de laatste jaren van zijn leven heeft gewoond en gewerkt. Al zijn uitvindingen zijn als maquettes uitgestald. Onderweg kopen we op een markt onze groenten en fruit.

De mevrouw van het tegenoverliggende huis heeft haar schuur ingericht voor vermoeide fietsers.

Agnes is ordelijk en georganiseerd deze vakantie.

2-6

Van Chaumont via chateau Chambord naar Muides sur Loire, 59 km. Om 8.30 uur op de fiets. In Blois de kathedraal bezocht en toen naar chateau Chambord. Erg mooi, we moesten er voor van de route af maar meer dan de moeite waard.

Ergens onderweg aan de andere zijde van de Loire.

Chateau Chambord.

Naar het vervolg.