Home Gastenboek Roodbootje Alle andere weken Linke boel
Roodharigen Pieterpad Op straat Filmpjes Bemmel en omstreken
         

Week 21-2017

Vervolg fietsvakantie met Agnes.

Wat er vooraf ging..

21-5

Westdorpe - Boerengat via een omweg 55 km.

We hebben een knooppuntenroute om naar het volgende eiland te fietsen via de oost-zijde van Zeeuws Vlaanderen. Helaas vaart de pont daar niet, of niet meer. Hoe dan ook we moeten helemaal terug naar Breskens aan de westzijde. Beetje een verloren dag dus. Ongeveer 20 km voor Breskens fietsen we langs mini camping Het Sluisje waar we besluiten onze tent op te zetten. Morgen zien we wel weer verder. We doen de was en vullen 's nachts onze bidons met heet water voor de warmte.

22-5

Boerengat - Domburg ?? km.

Vandaag zijn we dan overgevaren van Breskens naar Vlissingen. Het is ons dus gelukt uiteindelijk van Zeeuws Vlanderen af te komen. Onze route gaat zoveel mogelijk langs de kust. Mooi weer! Net buiten Domburg hebben we mini camping Roos en Doorn. Keurig sanitair en we krijgen een tafel en stoelen. 's Avonds nog even naar het strand gefietst en een wandeling gemaakt tot de zon onder ging. Nog een klein drankje gedaan in een strandtent.

Ligt er zomaar 5 euro op het fietspad...

Vlissingen.

Van die 5 euro een ijsje gekocht.

En wederom lekker gegeten.

© Agnes Valentijn.

23-5

Domburg - Hellevoetssluis totaal 86 km inclusief heen en weer naar Hellevoetssluis om te eten.

Ook vandaag weer zoveel mogelijk langs de kust gefietst. We komen langs de Oosterschelde kering en andere waterwerken. Mooie route, ook door stukken bos en duin. In Hellevoetssluis verblijven we bij camping De Burgh. Ook weer keurig sanitair. 's Avonds gaan we eten in Hellevoetssluis. Agnes heeft een dagje kookvrij.

24-5

Hellevoetssluis - Dordrecht 82 km.

Een zonnige dag met de wind merendeels in de rug. Ergens moeten we lang op een pontje wachten dus we fietsen een stukje verder waar we met een grote pont over kunnen varen. We moeten even zoeken naar een camping want de stadscamping Dordrecht die de gps aan geeft blijkt een plaats voor alleen campers te zijn. Zes km verder verder vinden we dan camping Het Loze Vissertje. Ik zet zoals gebruikelijk de tent op en Agnes kookt. 's avonds kijkt Agnes nog naar voetbal. Iets met Ajax geloof ik. Ik rommel lekker aan bij de tent. Om 22.30 komen er nog een paar wandelende Engelsen aan om met een tent te overnachten. Die zullen de pijp wel leeg hebben, ze zetten de tent op en gaan gelijk slapen.

25-5

Dordrecht - Bruchem 53 km.

Op de pont die we oversteken ontmoeten we Peter en Colleen uit respektievelijk Nieuw Zeeland en zuid Afrika. Woonachtig in Kaapstad. Ze fietsen deze dag met ons mee want ze moeten richting Istanbul... Laten wij nou ook die richting op gaan! Ze hebben fietsen in Amsterdam gekocht. Het is een leuke dag met mooi weer en we besluiten samen te gaan kamperen. Dat wordt dus in Bruchem.

26-6

Bruchem - Oosterhout 65 km.

Op ons gemak vandaag. Althans dat denken we... maar hele dag flinke tegenwind. En bijzonder warm. En met vieren fietsen gaat natuurlijk toch minder snel. Ter hoogte van Druten nemen Peter en Colleen de pont, zij gaan richting Arnhem. Wij vervolgen de dijk waar we al een tijdje op fietsen. Maar eerst eten we nog een ijsje bij oud collega Cor van Amersfoort. Een flink aantal jaren geleden alweer is hij een ijswinkel begonnen in Beneden Leeuwen. In Beuningen neem ik dan de pont richting Oosterhout/huis en Agnes is dan al zo goed als thuis. Ik fiets even langs Maud en toevallig is ze thuis. Ik vraag aan Rosanna of ze het soms leuk vindt een nachtje in de tent te slapen. Dat wil ze wel! Dus ik knoop er nog een nachtje aan vast. Zet de tent op in de tuin en het feestje gaat nog even verder. Bijzonder leuk om dit te doen met haar.

In een soort van 'Louis van Gaal' Engels legt deze plaatselijke bewoonster het verhaal uit achter het kunstwerk wat hier staat.

Rosanna heeft een vriendinnetje te spelen en met z'n allen gaan ze even 'proefslapen' in het tentje.

26-5

Oosterhout - Bemmel 6 km.

We zijn al best vroeg wakker, gewekt door de vogeltjes. Maar de kunst is om stil te blijven liggen en er naar te luisteren en zachtjes samen te kletsen. Tenslotte slaapt de rest in huis nog heerlijk. Om 8.00 gaan we eitjes bakken in het camping pannetje. Daarna de tent weer inpakken en naar huis.

Het wordt een roerei want Rosanna houdt niet zo van spiegelei zegt ze.