Home Gastenboek Roodbootje Alle andere weken Linke boel
Roodharigen Pieterpad Op straat Filmpjes Bemmel en omstreken
         

Week 20-2018

13-5

Klein rondje gefietst vandaag en net op tijd thuis voor de regen.

Gevalletje zonder flits... dan zijn de ogen toch vrij donker.

14-5

Voor moederdag komen ma en Marc eten. Onderwijl ik eten kook bellen zij met Mathieu. Na het eten rommel ik nog wat met de handmatige flitser. Op de flitser die ik nu heb zit ook een klein invul voorflitsertje. Ik was even vergeten dat ik die vanmiddag had aangezet voor een probeersel. Geen goed plan want dat geeft toch wat slagschaduw. Verder heb ik hem handmatig ingesteld op halve kracht met 1/4 cto filter ervoor. Witbalans op 4600 Kelvin. Uiteraard alles indirect geflitst. Ik begin enigzins door te krijgen hoe het nu werkt op die handmatige stand. (Denk ik).

Slagschaduw aan de rechterkant. Jammer...

Foto gemaakt door Marc. Dat cto fliter is een goed ding, krijg je toch net de boel wat warmer van kleur en niet zo innig wit uitgeflitst.

Hè, hè... voorflitsertje uit, geen slagschaduw meer.

18-5

Vorige week is er nog een veulen geboren bij Maud in de stal. Dit keer een merrieveulen met mooie lange benen en ze heet Phaedra (spreek uit Feedra). Ze is er dolblij mee want de vader van het veulen is een speciale hengst.

19-5

We gaan dit pinksterweekend naar Katwijk aan Zee. Beetje wandelen, beetje uitwaaien, beetje uitrusten en lekker eten. We logeren in hotel Zee en Duin, recht tegenover de zee. Paul is daar de laatste 10 jaar regelmatig geweest. De eigenaar heeft een hele verzameling whisky. Ik probeer de sfeer van de bar vast te leggen (met handmatig ingestelde flits). Dat is nog lastig want het is er behoorlijk donker en ik heb amper of geen bounce mogelijkheid voor de flitser omdat muren en plafond allemaal bruinig van kleur zijn, maar ik wil ook niet rechtstreeks flitsen. Volle kracht heb ik nodig, iso 800 en 1/30e sluitertijd om het omgevingslicht te vangen en F 5.6 voor enige scherpte en 1/4 cto gelletje op de flitser. En ik moest ze thuis nog een beetje oplichten. 's - Avonds eten we bij De Griek (heerlijk!)

Lunch bij paal 14.

Na de wandeling komen we terug bij het hotel en daar is Ed, ook een zeer regelmatige gast. Oude bekenden dus van elkaar.

Naar het vervolg van het pinksterweekend.