Home Gastenboek Roodbootje Alle andere weken Linke boel
Roodharigen Pieterpad Op straat Filmpjes Bemmel en omstreken
         

Week 20-2017

Twee weken op fietsvakantie met Agnes.

15-5

Bemmel-Beuningen-Heeswijk Dinther 73 km.

Prachtig weer, wel vaak wind tegen. Langs kleine weggetjes, soms onverhard. De knooppunten kloppen vaak niet. Na het eten nog een potje Skibbo gedaan.

Jut en Jul zijn er weer klaar voor!

16-5

Heeswijk-Dinther - Baarle Nassau/Baarle Hertog71 km

Wederom een zonnige dag. Wel weer veel tegenwind. Geslapen op een boerencamping.

We lijken best chaotisch als je dit zo ziet, maar uiteindelijk krijgen we iedere dag alles weer mee op de fiets. De taken zijn ondertussen al snel (en ongemerkt) verdeeld. Agnes zorgt voor het eten en ik voor de tent en het slapen.

De enige keer deze weken dat ik aan een bus heb gedacht.

We raken het spoor bijster met de knooppunten dus de gps moet uitkomst bieden...

Onderweg hebben we asperges gekocht. Complimenten voor de kookkunsten van Agnes. Ga d'r maar aanstaan in zo'n klein pannetje met slecht één brandertje en in dit geval zelfs geen (picknick)tafel.

17-5

Baarle Nassau/Hertog - Antwerpen 78 km

Vroeg in de ochtend worden we al gewekt door koeienhandel. Koeien bij de naastgelegen boerderij worden al vroeg in een vrachtwagen geladen en dat gaat gepaard met veel geloei en herrie. Denk dat de beesten er behoorlijk van in de stress raken. Het is dan 5.00 uur. We slapen amper nog en om 9.30 uur hebben we de boel weer ingepakt. De route is landelijk vandaag maar niet echt bijzonder. In Antwerpen gaan we met behulp van de gps op zoek naar een camping. De eerste die we vinden blijkt alleen voor campers te zijn. Uiteindelijk belanden we op een stadscamping. De beheerder is er niet dus we zoeken maar zelf een plekje en zetten de tent op. 's Avonds is er harde muziek vanaf het naastgelegen terrein. Die houdt overigens wel op rond 22.30 uur. Maar je zit toch in een stad dus lawaai is er altijd wel.

Een landlopers begraafplaats.

Je gaat hier met je fiets in een lift, dan door de tunnel fietsen (ijskoud) en vervolgens weer met de lift omhoog. Onder de Schelde door.

18-5

Antwerpen - Westdorpe 80 km

Het heeft vannacht flink geregend dus de tent moet nat ingepakt worden. De dag verloopt verder droog, bewolkt en met zo'n 20 graden. Prima fietsweer dus. Niet echt een spectaculaire route. Dat is het trouwens ook nog niet geweest. Veel open landelijk gebied. Weinig afwisseling. De camping zoeken we met behulp van de gps. Leuke kleine camping bij een mooie boerderij. Agnes kookt vadaag macaroni. Nog even een drankje in het dorp gedaan.

19-5

Westdorpe - Brugge 75 km

Een dag met vooral 's ochtends veel regen en tegenwind. Het wil niet zo vandaag. Er zit beslist geen vaart in. Na de middag wordt het wel droog. De route is nog steeds niet bijzonder. Zo'n 3 km voor Brugge hebben we een camping met een overdekte picknicktafel. Dat is wel handig. 's Middags gaan we Brugge in. Veel gelopen , we hebben de pijp leeg eind van de dag. Het is kou lijden in de nacht. Uiteindelijk de sokken en het fleecevest erbij aangetrokken. Ik kan me amper nog bewegen. De volgende ochtend lang onder de hete douche om een beetje bij te trekken. De tent gaat wederom nat mee.

En dan de beruchte kasseien... het hart en de nieren kunnen samen feest vieren, wat een gestoek zeg!

20-5

Brugge - Gent - Westdorpe 85 km

Vandaag fietsen we naar Gent met de route die we van internet hebben gehaald. Na punt 14 klopt er niks meer van. Dan maar op de gps verder. In Gent is het erg druk. We komen in gesprek met een Schotse man die een wereldreis aan het maken is op de fiets. We zagen hem al eerder in Antwerpen. Hij fietst ook op een Santos die hij in Nederland heeft gekocht. In Gent zoeken we met de gps een camping. De dichtsbijzijnde is 15 km verderop! We fietsen en fietsen maar geen camping, zelfs niet na 20 km. (Een aantal dagen later zal ik erachter komen dat de gps in de eerste instantie de hemelbrede afstand aangeeft en niet de route afstand over de weg....). Opnieuw zoeken in de gps... komen we weer uit bij de camping van eergisteren... Blijft die gps ook nog eens steken op 80% bij de berekening. En nu? Dom in de rondte kijken helpt altijd als vrouw zijnde. Een man schiet ons onmiddelijk te hulp en wijst ons de weg. En misschien is dit de voorzienigheid wel weer geweest. België vonden we toch al niks aan. We zitten nu weer in Nederland en besluiten België te laten voor wat het is.

Naar het vervolg...