Home Gastenboek Roodbootje Alle andere weken Linke boel
Roodharigen Pieterpad Op straat Filmpjes Bemmel en omstreken
         

Week 2-2017

8-1

Een mistwandeling gemaakt met Henriëtte en de cache 'Birds' gezocht. Ergens een broodje gegeten. Prima dagje!

10-1

Kip met zelfgemaakte pesto en sla.

11-1

Ik heb besloten om het project 2017 aan te passen. Ik zie er teveel tegenop om de woonkamer overhoop te halen. In plaats daarvan heb ik een ander project bedacht. Ik heb een all in jaar-abonnement afgesloten bij de sportschool/zwembad. Er moet 8 kilo af.

Ik ga proberen om zelf zuurdesembrood te maken. Daarvoor heb ik een filmpje en recept gevonden op internet. Als het goed gaat dan duurt het ongeveer een week voor ik een brood heb. Vandaag begin ik met de zuurdesem starter.

Dag 1

100 gr roggemeel en 200 gr water mengen en een dag laten gisten/rijzen.

Als je er een elastiekje omheen doet kun je zien of het gerezen is.

Dag 2

De boel een beetje omroeren en weer wegzetten op kamertemperatuur en tochtvrij. Er moeten een beetje bubbels op gaan komen.

En vandaag weer hurry up naar de sportschool. En wie loop ik daar tegen het lijf? Mijn schoolvriendin Carlie van de middelbare school. Nou was ze nooit echt helemaal uit beeld want haar man werkt bij me. Maar ik zag haar eigenlijk nooit. Nu even bij gepraat na het sporten.

13-1

Eerst naar de tandarts om grijze vullingen te laten vervangen door witte. Ik moet nog een keer terug omdat ze maar aan één kant kan verdoven en dan kan ik het project gebit afsluiten. Daarna ga ik oppassen.

Revi kan hier echt de hele dag mee spelen.

Ik mag in het vriendenboekje van Rosanna schrijven.

En nog even de sneeuw in die vannacht is gevallen. Helaas voor de kinderen dooit het alweer. Oma vindt dat niet zo erg, die houdt niet zo van de Nederlandse sneeuw.

We moeten Revi nog even leren dat hij het beter niet kan opeten.

Inmiddels is het ook dag 3 van mijn starter voor het zuurdesembrood. Ik ga 'voeden' dwz dat er 100 gram roggemeel en water aan toegevoegd wordt. Het moet ongeveer zo dik zijn als Griekse yoghurt. Daarna zet ik het weer afgedekt met een theedoek op kamertemperatuur en tochtvrij weg.

Het begint al mooie bubbels te krijgen.

100 gram roggemeel.

En water en roeren maar.

Het ziet er een beetje uit als Brinta pap.

Hup de theedoek er weer over en in mijn geval staat hij op het bureau in de huiskamer. Het zou kunnen dat ik in de keuken teveel loop en daardoor teveel tocht heb vandaar dat ik hem hier zet.

14-1

Eerst naar de sportschool geweest, op de fiets natuurlijk. Daar 20 minuten fietsen, 20 minuten crosstrainer, 10 minuten roeien en diverse apparaten gedaan. Toen de boodschappen gedaan en een lekkere salade gemaakt. En voor vanavond staat er rode kool met hachee op het menu. Eerste kilo al kwijt. Ik zeg goed bezig.

En de dubbel dvd over de GPS is gekomen. Het is best een ingewikkeld apparaat dus ik hoop hiermee wat wijzer te worden. Met name straks voor het fietsen.

Dag 4 van de zuurdesem starter.

Omroeren en weer afgedekt weg zetten.