Home Gastenboek Roodbootje Alle andere weken Linke boel
Roodharigen Pieterpad Op straat Filmpjes Bemmel en omstreken
         

Week 19-2019

5-5

Bij 4-5 zie je het eerste deel van onze wandeltocht.

Vandaag de tweede dag van onze wandeltocht. We lopen van Almen terug naar Vorden maar via een andere route. Gelukkig is het vandaag wat minder koud en we houden het ook de hele wandeling droog.

Het schors van deze bomen lijkt op kurk.

Rond 14.00 uur zit de tocht erop. We eten nog ergens een pannenkoek en rijden dan terug naar Doesburg.

's-Avonds thuis dop ik walnoten, het is makkelijker als ik ze voor het grijpen heb. Ik ben er dol op!

7-5

Andijvie stamppot maar dan anders... Ipv aardappelen gebruik ik knolselderij en ipv vlees gebruik ik shi-take. Die heb ik gebakken met een scheutje tamari. (Dat is een sojasaus zonder tarwe en suiker erin). En ik had er nog geroosterde pijnboonpitjes overgestrooid maar die staan buiten beeld in een bakje. Zo zoetjes aan wen ik steeds meer aan de alternatieven voor zuivel, tarwe en suiker. Voel me ook fitter, zachtere huid etc.

8-5

Vandaag een dagje grotendeels in de keuken door gebracht. Van een collegaatje heb ik wat Paleo tijdschriften gekregen. Daar staan passende recepten in. (Soms laat ik het vlees dan gewoon weg als me dat teveel wordt). Gemakkelijk te maken als je al een eindje op weg bent met de voor de meeste mensen ongebruikelijke ingrediënten. Zo langzaam aan krijg ik die steeds meer in mijn voorraadkast. En dankzij Whitney ben ik avocado gaan eten èn het ook lekker gaan vinden. Zij leerde me tijdens de vakantie waarop ik moet letten bij het kopen en hoe je hem snijdt en het vruchtvlees eruit haalt. Ooit had ik weleens zo'n avocado gekocht die bij lange na niet rijp was, nou dan ga je hem echt niet waarderen hoor. Vandaag dit recept gemaakt. Jammie! Overigens moet je zure augurken kopen en geen zoetzure ivm de suikers.

Helemaal op mijn lijf geschreven... heel veel groenten en soep!

En vanavond een zelf bedacht stoofpotje van kipdij (was eigenlijk een beetje teveel voor mijn doen), drie verschillende kleuren puntpaprika, ui, knoflook, paar cherrytomaatjes, courgette spagettie, kokosmelk en een flinke lepel amandelpasta en gekruid met peper, zout en picadillo (van Jonnie Boer). Er had nog een spaans pepertje door gekunt.

Kortom ik heb alle kleuren van de regenboog weer op vandaag.

9-5

Nog steeds aan het 'groen'. Ik word er steeds handiger in.