Home Gastenboek Roodbootje Alle andere weken Linke boel
Roodharigen Pieterpad Op straat Filmpjes Bemmel en omstreken
         

Week 19-2016

8-5

Doesburg - Hengelo

en

Hengelo - Voorstonden - Doesburg 66 km.

Vandaag is de meet & greet met Edith, de vrouw die in Uganda voor ons kookte. Zij is hier op uitnodiging van twee oud vrijwilligers. Het is maar 20 km dus tijd zat. Helaas hebben we haar maar kort gesproken want ook zij zaten vast in het gedoe rondom de GIRO. Daarna naar Jan en Greet die staan in Voorstonden op de camping. Daar eten we ook en het is zo gezellig dat ik helemaal vergeet een foto te maken.

Bij een boerderij kun je zelf koffie/thee zetten en ze hebben wat kleine dingetjes in de verkoop. Hier koop ik mijn enige souvenir van deze vakantie.... Ik heb het waar gemaakt: Dromen, durven en DOEN !

9-5

Doesburg - Bemmel (via Millingen/Nijmegen) 53 km.

Dit is dan echt de laatste dag van deze fietsvakantie, jammer... Een mooie route. Op het pontje naar Millingen maak ik nog een praatje met een Engelse fietser. Hij volgt de Europese route nummer 15. Thuis maar eens opzoeken waar die overal heen gaat. Dit smaakt zeker naar meer. Bij de kiosk van Harrie nog een laatste ijsje en dan naar huis. Om 15.00 uur ben ik weer thuis. Het gewone leven gaat weer beginnen... boodschappen doen, eten koken en weer onkruid wieden in de tuin na vijf weken. Slechts één wasje heb ik bij thuiskomst!

De gastheer en vrouw uit Doesburg.

En de kat Jaap.

Zo ga je weg en zo ben je weer thuis...

Fiets weer schoon. Over drie weken gaat het avontuur nog even verder... :)

Een jaar of drie geleden zag ik in een fietsenwinkel een mooie fiets staan. Ik was op slag verliefd. Ja, op een fiets. Maar hij was duur, te duur. Dat fiets ik er nooit aan af dacht ik. Op mijn laatste verjaardag (november jl) liep mijn relatie definitief spaak (Haha vat je hem?) Lijmen lukte echt niet meer. Ik worstelde me door de rest van het jaar heen. Op 12 januari hak ik de knoop door, ik bestel de fiets die al die jaren in mijn hoofd is blijven zitten. Een hele dinsdagmiddag zit ik in de fietsenwinkel om hem zo samen te stellen als ik hem hebben wil. Dan begint het wachten, hij moet immers gebouwd worden en ik ben niet de enige klant natuurlijk. Vijf weken later staat ie kant en klaar te glimmen in de winkel. Ik regel vijf weken vrij en op vijf april stap ik op. Ik heb vooralsnog één doel en dat is alle provincies aan doen. Dat is me gelukt! En het is me gelukt om het alleen te doen! Ik kan het iedereen aanbevelen om tenminste één keer in je leven alleen op reis te gaan. Ik heb me geen moment eenzaam gevoeld, ik heb geen moment spijt gehad, ik heb allerlei fijne mensen ontmoet. Heb iedere nacht een gastvrij onderkomen gehad. Fantastisch!!!! Dit smaakt naar meer! Ik ben in Limburg geweest maar dit deel van Nederland komt nog verder aan bod in juni. Even drie en halve week werken en dan ga ik weer. Ditmaal met Agnes.
Iedereen bedankt voor het meeleven, het mee kijken op Facebook en hier op roodbootje, alle reacties en voor al mijn gastgezinnen bedankt voor jullie gastvrijheid! O ja en voor de geïnteresseerden: 2272 km heb ik afgelegd deze weken (volgens het fietstellertje). Geen enkel mankement gehad, zelfs geen lekke band. En Nederland is echt prachtig als je de snelweg verruild voor de fietspaden. En voor wie altijd klaagt over het weer... Ik heb alles gehad; zon, regen, onweer, hagel en sneeuw. Want slecht weer bestaat niet tenzij je de juiste kleding niet hebt. En de wind?? Soms je vriend en soms je vijand.

DROMEN DURVEN DOEN
Liefs, Annemieke