Home Gastenboek Roodbootje Alle andere weken Linke boel
Roodharigen Pieterpad Op straat Filmpjes Bemmel en omstreken
         

Week 19-2015

4-5

Mathieu is geweest. En ik mag altijd één foto van hem maken als hij komt.... Vandaag heb ik een beetje gezeurd, twee foto's wilde ik want vorige keer had ik er geen gemaakt.

Na de twee minuten stilte nog even het blauwe uurtje gedaan. Maar het was helaas een faut blauw uurtje vandaag. Bij Doornenburg en bij de Grote Bloem in Huissen.

5-5

Bevrijdingsdag.

Precies wat ik in gedachten had toen ik op pad ging vanmorgen voor deze opname. Ik wilde de harde wind, het bijna einde van de bloesem en het wapperende fluitekruid vastleggen. Om dat te bereiken had ik niet genoeg aan de laagste iso/sluitertijd/hoogste diafragma. Ik heb een 5 dubbel opname gemaakt hier. Dat kan ik in mijn camera instellen. Ik kan dan tussen de 2 en 9 opnames maken die de camera dan samenvoegt tot één opname.

Fotografen houden altijd alles in het vizier...

Nee, alleen eten is niet leuk, maar ik kook wel elke dag voor mezelf. Zal echt nooit mijn warm eten vervangen door brood.

Vandaag een 'goed' blauw uurtje. Samen met Henriëtte hebben we het thema 'blauw uur' in het leven geroepen dit jaar. Vanavond naar de brug van Ewijk. Ze zijn daar nog volop aan het werken en hij is ook niet echt verlicht.

Die lichtstreep links in beeld is een voorbij varend schip, maar wat die streep rechts in beeld nou is...? Er was daar niks te zien, ook geen weg of pad... vreemd.

Lightpainting met een zaklampje. Maar eens een paar gekleurde lampjes kopen en in de tas doen. Ik ben zelf heen en weer gelopen al draaiende met het lampje. En die streep rechts die blijft. Wie weet wat het is mag het zeggen!

6-5

Margje komt een ontzettend mooie bos pioenrozen brengen! We kletsen en overleggen wat over onze gezamelijke hobby fotografie, ze laat me wat dingen zien in Lightroom, drinken thee en ik laat haar het studioflitserset zien wat ik heb.... Wordt vervolgd na juni.... Spannend!

Zo'n grote bos dat ik hem over twee vazen heb verdeeld.

7-5

Afgelopen zaterdag is er een veulentje geboren bij Maud. Hij heet Luks.

Dit is de vader van het veulentje.

Wat een leuk ding, net zo wollig als een lammetje. Kijk ook eens op haar website: De Ruiter Ranch

En dan moet Maud nog 27 palen slaan...

8-5

Nog een paar macro opnames van de pioenrozen. Ze zijn werkelijk prachtig, zo mooi om te zien hoe die blaadjes zich ontvouwen.

9-5

Met Anja en Agnes naar de Keukenhof. Ondanks de slechte weersvoorspellingen gaan we toch (met regenkleding in onze tas) op pad. Wat denk je? Hele dag slechts zo'n 10 druppels regen gehad daar en de zon heeft zich veelvuldig laten zien. Wel hele dag harde wind. Dat betekent de iso een beetje omhoog om tot snellere sluitertijden te kunnen komen. Wat ben ik blij dat ik mijn Sigma macro objectief heb verruild voor de Pentax. Mooie scherpte, mooie bokeh en mooie kleurweergave in die lens. Van alle foto's die ik vandaag heb gemaakt heb ik er slechts drie weg gedaan. Alle foto's vandaag zijn met dat macro objectief gemaakt.

Ja, probeer maar eens met een telefoon onder deze winderige omstandigheden een scherpe foto te maken. Gaat ze die bloem tegenhouden met haar hand.

4-dubbelopname.

En al die buitenlandse bezoekers laten zich allemaal min of meer op dezelfde wijze fotograferen...

Het officiële moment van vandaag: De doop van de 'roodbootje' tulp!

Wie laatst fotografeert, fotografeert het best... ;)

In slaap gesukkelt deze twee bezoekers.

Daar hebben we er weer zo een... Alleen daar mee al zou ik een dag kunnen vullen.

Lig ik languit op de grond gaan zij daar ineens staan...

Bekend van radio 2: Bert Kranenbarg. (En behalve dat het een prachtige macro lens is maakt hij ook goede scherpe portretten).

Komt er een jongeman aanlopen en roept in het Engels: 'Ach daar is de mooiste bloem van het park!!' Daarmee bedoelde hij een jong meisje wat naast Agnes staat. Nou en Agnes die speelt dat spelletje gelijk mee en valt die jongen om de nek. Dat is natuurlijk wel hilarisch.