Home Gastenboek Roodbootje Alle andere weken Linke boel
Roodharigen Pieterpad Op straat Filmpjes Bemmel en omstreken
         

Week 18-2021

2-5

Gisteren bij de Kunstburg in Doesburg een doos aquarelverf gekocht. Op advies van de verkoper ga ik mijn eigen doos samenstellen en aanvullen met de kleuren die ik al heb in de twee doosjes die ik reeds heb van van Gogh. Dat is zo fijn van deze winkel, ze proberen je zeker niet het duurste te verkopen. Omdat ik nog maar een beginner ben is het een beetje zonde om de allerduurste verf te kopen, dat kan altijd nog. Van Gogh heb ik al en is een prima kwaliteit om mee te beginnen. Je kunt een leeg blikje kopen en dan zelf je napjes kiezen in de gewenste kleuren. Dat wist ik dus niet! Samen met de verkoper en Leideke kiezen we de kleurtjes die voor urban sketching het meest handig zijn. Aangevuld met wat kleuren die ik al had wordt het een mooi doosje. Vandaag maak ik er een kleurenkaartje van, zowel een voor in mijn blikje als eentje in mijn schetsboekje. Dat moet haast wel want soms zien de napjes er heel anders uit kwa kleur dan wanneer je het op papier hebt aangebracht. Een setje korte penseeltjes maken het geheel compleet om gemakkelijk mee te nemen in een etui.

Mooi hè!

3-5

Nu mijn camera weer een beetje zijn stof verliest weer een keer met Annette afgesproken. Ik had haar lang niet gezien, ook vanwege de lockdown natuurlijk. Vandaag bezoeken we twee bij elkaar gelegen parken in Arnhem, park Sacre Coeur en park Angerenstein. Mooie ruime parken en bij lange na niet zo vol als het bekende Sonsbeek park. Een leuke en gezellige dag.

5-5-2021

Lifebook 2021 "The tree that holds you". Met Tamara Laporte. Ik word enigszins vrienden met acrylverf.

6-5

Ik ga weer even kijken bij het Colorfields Project. Ik vind het leuk om te zien hoe het zich ontwikkeld en ik doe inspiratie op.

Van dit soort werk waren er twee schilderijen, hieronder ook nog eentje in blauwtinten. Ik vind het zeker iets hebben.

Detail opname.

8-5

Rosanna komt weer eens gezellig een dagje een kunstwerk maken. Ik laat haar met pastelkrijt aan de gang gaan.

Ik ben bezig met de les 'blauw' en oliepastel van het kleurenexperiment van de De Tekenwijzer. Ik ben nog geen vrienden met oliepastel krijt. Misschien lag het ook aan het papier. Nog maar eens een andere keer proberen met ander papier. Ik ben ook niet echt blij met het ontwerp.

Ik vind soft pastel fijner om mee te werken. Dit voorbeeld uit een blad gehaald, daar was het met aquarelverf gemaakt. Ik ben nooit een fan van geel maar toch vind ik deze kleurencombi erg mooi! Je moet eens uit je comfortzone hè en dan ben ik er uiteindelijk toch best content mee.

Leuk als je een keer een kunstblad koop, doe je weer een hoop inspiratie uit op. Hoe simpel kan het zijn?

Ik doe nog vanaf een foto een herhaal poging van het voormalige Vicariehuis in Doesburg van vorige week. Het is het nog steeds niet. Maar ik toon lef en laat hem gewoon zien.