Home Gastenboek Roodbootje Alle andere weken Linke boel
Roodharigen Pieterpad Op straat Filmpjes Bemmel en omstreken
         

Week 18-2016

1-5

Twello - Leusden 74 km.

Het eerste stuk van de route is niet zo bijzonder maar bij Apeldoorn wordt het mooier, de Veluwe en de bossen. In de verte radio Kootwijk. Het is mooi weer vandaag en weinig wind. In Leusden kom ik weer op een verrassend adres. Een soort huismuseum/galerie. Heel apart. Ik mag hier met de pot mee-eten en de 20 jarige zoon des huizes is de kok. Dat doet hij goed, pittige vleesreepjes, rijst en sla en een toetje na. 's-Avonds gezellig thee gedronken en gezellig gepraat met Margaret de vrouw des huizes. De heren kijken elders in huis tv.

Maar eerst nog mijn gastheer en vrouw uit Twello.

2-5

Leusden - Blaricum (via de Noordoostpolder) 73 km.

Geen spectaculaire route vandaag. Een praatje met een man die gevechtsvliegtuigen op schaal bouwt. Met de pont naar Zeewolde. Door vrij saaie bossen, recht toe, recht aan door de polder. Her en der nog een bollenveld. In Blaricum een sapje gedronken in de juppentent van Gordon en toen naar mijn gastvrouw. Samen boodschappen gedaan en gekookt. Hele avond met haar gekletst. Gezellig!

Het gastgezin uit Leusden.

Over kunst gesproken... Dit stond op de achterkant van een verkeersbord getekend.

3-5

Blaricum - Wijk bij Duurstede 68 km.

Mooie route vandaag. Eerst de open en wijdsheid bij Blaricum en Eemnes. Slootjes, watertjes en vooral de stilte. Verder gaat de tocht over de Utrechtse heuvelrug door bossen. Ik passeer vliegbasis Soesterberg. Bij Amerongen het kasteel en ik zie weer uiterwaarden als ik het laatste stukje fiets. En dit alles met de prachtige wolkenluchten van vandaag.

Mijn gastvrouw van afgelopen nacht.

4-5

Wijk bij Duurstede - Drunen 76 km

Wederom een mooie route op een mooie dag. Heel stuk over een smal dijkje langs de Linge. Te laat voor de bloesem helaas. Op mijn logeeradres mag ik met de pot mee-eten. Lekker!

Maar eerst mijn gastvrouw uit Wijk bij Duurstede.

5-5

Drunen - Venray 100 km.

Volgens de knooppunten app 92 km te gaan vandaag, maar hier en daar moet ik een beetje omfietsen ivm festiviteiten. De hele weg tegenwind. Weinig gestopt vandaag. Wel rond gekeken bij een loods waar allemaal oude lijnbussen stonden. In Venray een alleraardigst echtpaar waar ik de hele avond mee klets.

Mijn gastheer en vrouw uit Drunen.

6-5

Venray - Beuningen 71 km.

Vandaag fiets ik naar Agnes. Het laatste weekend gaat ze met me mee. Lekker op mijn gemakje. In Gennep drink ik thee bij GĂ©rard want Anja is werken. Het is een warme dag vandaag. Ik eet een heerlijke ijscoupe bij Clevers in de Plasmolen. Rond 16.45 uur ben ik bij Agnes. In Limburg heb ik natuurlijk asperges gekocht die mag zij koken vanavond. 's Avonds nog even naar Wijchen gefietst.

Mijn gastheer en vrouw uit Venray. Meneer is trouwens bakker geweest en mevrouw heeft altijd in de slagerij gewerkt dus met het ontbijt zat het goed!

Bij Bergen maak ik een klein ommetje naar Aijen, de geboorteplaats van m'n wandel/fietsmaatje Maurice.

7-5

Beuningen - Doesburg 59 km.

Eigenlijk hadden we een route via Millingen maar vanwege de GIRO hebben we de boel veranderd. We gaan via het pontje van Beuningen naar Slijk-Ewijk en drinken thee bij Maud. Dus zie ik haar en de kleinkinderen vandaag! Ik kom bijna langs mijn huis maar ga er niet heen om alvast wat spullen te lozen want dan kan ik niet meer zeggen dat ik 5 weken onafgebroken weg ben geweest. Een record trouwens, zolang ben ik nog nooit van huis geweest. En geen minuut heimwee gehad wat ik anders wel altijd een beetje heb... In Doesburg fietsen we nog een stuk door want het is nog vroeg genoeg. We hebben weer een mooi adres om te slapen in een historisch pand midden in Doesburg vlak bij de kerk hebben we de zolderverdieping.

Agnes heeft nog een lunchbon en die maken we op vandaag.

Langs de IJssel.