Home Gastenboek Roodbootje Alle andere weken Linke boel
Roodharigen Pieterpad Op straat Filmpjes Bemmel en omstreken
         

Week 18-2015

26-4

Vanmorgen zat ik even in een dipje.... wat zal ik eens gaan doen vandaag in mijn uppie? Normaal gesproken kan ik best alleen zijn maar nu wist ik het even niet meer. De planning dit weekend liep een beetje anders. Gisteren zou ik met Agnes en haar kleindochter naar het Elfia festival gaan maar omdat het zo'n bagger weer was hebben we dat afgeblazen. Vandaag had ik me voorgenomen het huis en de tuin grondig onderhanden te nemen maar dat had ik dus gisteren al gedaan. Toen heb ik maar iets lekkers gekookt tussen de middag, daarna de fiets gepakt en bij mijn moeder op de thee geweest. Thuis gekomen tot slot van alle poets activiteiten nog de tuinbank en de fiets gesopt. Rest alleen nog een keer de schuur uitruimen en opnieuw beitsen. Maar dat kan ik dus echt niet alleen, daarvoor moet ik toch wel met een aanhanger naar de kraak.

Fiets weer schoon, nog een keer een smeerbeurtje en hij kan weer een jaar mee.

Ach en dan komt er toch nog iets op mijn pad vandaag. Henriëtte belt of ik soep kom eten en mee ga naar De Klif. De wijk nieuw Oosterhout (gemeente Nijmegen) bestaat 15 jaar en dat wordt gevierd met muziek en zang van de bewoners. We gaan er een paar uurtjes kijken. Ik dacht dat het keurig zitten en luisteren was maar het is in een ongedwongen sfeer zonder zitplaatsen. Alle foto's gemaakt op 2000 iso want ik had geen flitser bij me. Dat ziet er toch best heel goed uit.

De burgermeester van Nijmegen.

27-4

Koningsdag. Goffertpark Nijmegen.

Kopje thee drinken met iets lekkers op een rustig terrasje met de buit van Agnes.

En mijn buit(je): Boek van Agnes gekregen € 0,20 (moet ik haar wel uitnodigen om tapas te komen eten) en een sjaaltje van € 0,50 .

Een restjes dag. Alleen maar groenten en een beetje aardappelen. Morgen weer boodschappen doen.

28-4

Beetje in de keuken bezig geweest vanochtend. Morgen weinig tijd dus vandaag vast wat voorbereidingen gedaan.

En mijn warme hapje van vandaag.

29-4

Vandaag met Cees 'op herhaling' naar de bollenvelden van de Noordoostpolder. Gelukkig staan ze nu wel in bloei. Eerst bezoeken we de 'Stekkentuin'.

Onze broodjes opgegeten langs het IJsselmeer.

En Schokland bezocht.

Schokkerhaven.

1-5

M'n collega Sienny komt eten en ik maak een headshot foto van haar. Moet zo af en toe wel oefenen hiermee. Zij wil hem graag in de zwartwit variant. Ik zet haar gewoon voor het kamerraam met de rug naar het licht/de zon en de jalouzieën dicht. Indirect flitsen en volilà. Omdat zij een stuk groter is klim ik wel even op de keukenstoel. 55 mm - F 5.6- iso 200 - 180e sec.

Zelf vindt ze deze bewerking de mooiste: (ik vind hem te gladjes en een tikkie te licht).

En de originele kleurenfoto:

2-5

Avondje plaatselijk toneel. Erg leuk! In een oude schuur, met een fleece deken over je benen je bedenken dat het bij jouw thuis gelukkig nog net niet zo erg is als in het toneelstuk. Ik ga het steeds meer waarderen, de plaatselijke culturele hoogstandjes. Heel verrassend vaak.

In het kort:

Het toneelstuk " Augustus Oklahoma”  kun je typeren als: "Knalhard, maar niet cynisch.

Meedogenloos en hartverscheurend. Heftig en hilarisch”.

Het is een familiedrama, waarin de vele gênante situaties vanwege de herkenbaarheid ook lachwekkend zijn. Beverly Weston, een gepensioneerde hoogleraar, is zoek. Daarom keren zijn drie dochters, met aanhang, voor even terug naar het ouderlijk huis. Dit bonte gezelschap gaat de confrontatie aan met hun moeder Violet die, verslaafd aan pillen, een heilig monster lijkt/blijkt te zijn.  Zijn de volwassen dochters sterk genoeg om zich aan haar wurggreep te ontworstelen?  

"Augustus: Oklahoma” biedt aan alle spelers en speelsters rollen, waarin ieder personage gaandeweg het stuk zijn of haar karakterstructuur ontvouwt.

 De Amerikaanse schrijver Tracy Letts ontving voor dit stuk de Pulitzer Prijs en een Tony Award.

www.teejaaterpan.nl